Ukrayna’daki kapalı toplantıda Haluk Bayraktar detayı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin dünyanın önde gelen 13 savunma sanayii şirketinin temsilcileriyle yaptığı kapalı toplantıda, Haluk Bayraktar dikkat çekti.

GİRİŞ 01.10.2023 11:44 GÜNCELLEME 01.10.2023 12:06
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Kiev’de düzenlenen 1’inci Uluslararası Savunma Sanayii Forumu’na katıldı. Forum ile birlikte Ukrayna tarafından kurulan ‘Savunma Sanayii İttifakı’ ve ‘Savunma Fonu’ da ilk kez açıklandı.

Kurulan fon aracılığıyla dünyanın önde gelen savunma sanayii şirketleri, Ukrayna’da bazı kritik savunma ürünlerinin geliştirilmesini sağlayacak. Bu amaçla 13 uluslararası savunma sanayii firmasından temsilcilerin katılımıyla, Kiev’de bir toplantı düzenlendi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile hükümet üyelerinin katıldığı kapalı formattaki toplantıda, Türkiye’yi ise BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar temsil etti.

Uzun süredir Ukrayna ile iyi ilişkilere sahip BAYKAR, savaştan önce aldığı karar doğrultusunda Ukrayna’daki fabrikasının inşa faaliyetlerini sürdürüyor. BAYKAR, 1.5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan fabrikanın da içerisinde yer aldığı üç proje için Ukrayna’ya 100 milyon dolar tutarında yatırım yapıyor.

Konuyla ilgili olarak Haluk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna’da üç ana yatırımımız var. Bunlardan biri fabrika. Ardından bir servis merkezimiz ve burada da bir genel müdürlük ofisimiz var. 100 milyon dolar civarında olan bu yatırım çoktan başladı. İnşaat çoktan başladı. Bitirilmesi yaklaşık bir buçuk yıl sürecek. Burada en az 300 kişinin çalışmasını hedefliyoruz. Ve devam eden bir iş birliğimiz var.” dedi.

MOTOR ALANINDA UKRAYNA ‘BENZERSİZ’ TEKNOLOJİLERE SAHİP

Bayraktar ayrıca, Ukrayna’nın motor üretimi için benzersiz teknolojilere sahip olması ve Türkiye’nin de bu motorların takıldığı insansız hava araçlarına sahip olması nedeniyle bu üretimin kendi kendine yeterli, ekolojik ve karşılıklı fayda sağlayacak bir üretim olacağını belirtti.

Haluk Bayraktar’a göre; mevcut savaş, insansız hava araçlarının savaşı haline geldi ve Ukrayna’nın burada, uygulaması zor olsa da çeşitli uçak türlerinin kullanımı da dahil olmak üzere bazı avantajları var. Teknolojinin kullanımı konusunda ordudan gelen geri bildirimler bu koşullar altında özellikle önemli. Bu nedenle Ukrayna’da kullanılan Bayraktar’lar, bir dizi benzersiz sistemle donatıldılar.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST, UKRİNFORM
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 46
  • motorda ortaklık 6 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna toprakların tamamı savaş alanımı Ukrayna'nın her yeri vuruluyormu yada vurulma mesafesinde mi ikincisi Şu an TB2 lerin motoru Allah CC izniyle geliştirdik yerli ve milli oldu. madem Ukrayna Türkiye ile savunma sanayide işbirliği istiyorsa Kaan Hürjet Akıncı Aksungur Anka...motorlarını bombalanma riski olan Ukrayna'da değil Türkiye'de üretilmeli ve hazır alım yada montaj asla olmamalı
    Cevapla
  • Abdülhamit dolu 6 ay önce Şikayet Et
    Motortaortaklik kardeşim iktidar değiştiği CHP bin geldiği zaman Nuri kilingir Şakir zümre Nuri demirag gibi bu yigitvatan millet sevgisi olan bu mühendisleri geçmişte olduğu gibi siyonisleri. Uşağı imansız muhalefet bu fabrikaları kapatır bu insanları suçlayıp içeri atar denizde kum bunlarda oyun bitmez oyuzden geçmişten ders almışlar ülkede ikdidar CHP geldiğinde yuticindeki fabrikalar
    Cevapla
  • ortak üretim 6 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna toprakların tamamı savaş alanımı ve Ukrayna'nın her yeri vuruluyormu yada vurulma mesafesinde mi ikincisi Şu an TB2 lerin motoru Allah CC izniyle geliştirdik yerli ve milli oldu. madem Ukrayna Türkiye ile savunma sanayide işbirliği istiyorsa Kaan Hürjet Akıncı Aksungur Anka...motorlarını bombalanma riski olan Ukrayna'da değil Türkiye'de hemde hazır alım yada montaj asla değil
    Cevapla
  • Denklemi Çözen.. 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye mevcut dengeleri lehine en iyi şekilde kullanıyor. Rusya batıya karşı enerji kozunu ancak Türkiye ile kullanabilir. Çünkü enerjiyi (petrol ve doğalgaz) en büyük müşterisi Avrupa’ya doğrudan satmak yerine kendisiyle ilişkileri olumlu olan Türkiye üzerinden satmaya mecbur. Türkiye dünyada yeni finans ve enerji merkezi oluyor. Baykar’ı engellemeye kalkamaz.Çünkü çıkarlar karşılıklı.
    Cevapla
  • Hyr 6 ay önce Şikayet Et
    putin savaşmayacak
    Cevapla
  • Hayali 6 ay önce Şikayet Et
    Rusya, esedi destekleyecek, hafteri destekleyecek, ermeniye arka çıkacak, Moskovada pkk bürosu açacak, mümbiç de pkkye koruma tahsis edecek, sıkıntı yok, ama Türkiye Ukrayna ile işbirliği yaparsa, ay Rusya kızar, oldu ne güzel kafalar var, isterseniz Türkiye'yi de Putin yönetsin...
    Cevapla
  • Fatih 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye’de bunu isteyecek çok insan var. Ruslar evlerine ateş yağdırsa Putin’e rahmet okuyacak kör aşıklar var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle