Tesla, Türkiye'de mi üretilecek? Bakan Kacır açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önümüzdeki sene TEKNOFEST'e bizzat katılım sağlayacağını açıklayan Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmenin detaylarını açıkladı.

GİRİŞ 30.09.2023 01:19 GÜNCELLEME 30.09.2023 01:22
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İzmir'deki TEKNOFEST alanında Tv100 canlı yayınına konuk oldu. Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Elon Musk arasında New York'ta yapılan görüşmeye dair önemli bilgiler paylaştı.

Tesla, Türkiye'de mi üretilecek? Bakan Kacır açıkladı!

'CUMHURBAŞKANIMIZIN EN ÖNEMLİ GÖRÜŞMELERİNDEN BİRİ ELON MUSK İLE GÖRÜŞMESİYDİ'

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, önümüzdeki sene TEKNOFEST'e bizzat katılacağını açıklayan Elon Musk'a, "Tesla'yı Türkiye'de üretin" teklifi götürdüğünü belirterek,

"Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BM) nedeniyle New York'taydık. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı en önemli görüşmelerden biri de Elon Musk ile görüşmesiydi. Uzay teknolojilerinde, elektrikli otomobil girişimlerinde Musk'ın girişimleri biliyorsunuz alanında lider girişimler olarak görülüyor. Tesla dünyanın en değerli otomobil markası haline geldi. Aynı zamanda Starlink ve SpaceX Musk'ın başarılı uzay projeleri olarak dikkat çekiyor. Son yıllarda uzaya gönderdiğimiz TURKSAT 5A ve 5B uydularında SpaceX ile iş birliği yaptık. İMECE'yi de aynı şekilde SpaceX ile gönderdik. İlk Türk vatandaşını da uzaya SpaceX araçlarıyla göndereceğiz. O bizim kabiliyetlerimizi biliyor, biz de onun kabiliyetlerini biliyoruz." dedi.

Tesla, Türkiye'de mi üretilecek? Bakan Kacır açıkladı!

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ELON MUSK'I TÜRKİYE'DE TESLA YATIRIMINA DAVET ETTİ'

Bakan Kacır, Erdoğan ile Musk'ın görüşmesindeki detaylarına değinerek, "Elon Musk, bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek üzere New York'a geldi. Hatta oğluyla geldi biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştükten sonra da New York'tan ayrıldı. Görüşme boyunca da çok olumluydu. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle Türkiye'de son yıllarda yükselen işleri anlattı. Sözü Tesla'ya getirdi ve çok hoş bir ifadeyle "Siz rekabeti seversiniz. Gelin Türkiye'de yatırım yapın. Biz milli elektrikli otomobilimiz Togg'u yollara çıkardık siz de Tesla'yı Türkiye'de üretin dedi." diyerek konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Anlamayanlara2 7 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde her iyi gelişmede, her hayırlı girişimde ortaya çıkıp yarım yamalak bilgileriyle kamuoyuna asılsız bilgi ve lüzumsuz tavırlarıyla zehir saçan, malum çevrelerin beslemesi trolleri sağda solda okudukça aklıma ataların şu meşhur sözü geliyor:”İt ürür, Kervan yürür” Bünyedeki asalaklarla çok vakit kaybetti bu millet. Artık zararınız sadece kendinize.
    Cevapla
  • Anlamayanlara1 7 ay önce Şikayet Et
    Elon Musk Türkiye için ciddi olmasa Reis’i ziyaret etmezdi. Kendisine Türkiye’nin tüm dünyada yürüttüğü ilke olan “Kazan-Kazan” ilkesine göre yatırım yapması teklif edilmiş. Rekabetin kaliteyi, yatırımı, istihdamı ve karı arttırdığını, böylece herkesin kazançlı çıktığını her akıllı sermaye sahibi girişimci bilir.Ülkemize dünyanın en ileri teknoloji firması yatırım yapsa bu ülke kazanır.
    Cevapla
  • yusuf 7 ay önce Şikayet Et
    Yapar kardeşim yapar sen hiç hayatında kapanan ya da kar etmeyen fabrika duymadın herhalde. Risk faktörü veye daha iyi bir dırsat bu fabrikaya engel olabilir. Adam twitterı da aldığına pişman oldu. Dediğine göre çok kar yapması lazımdı
    Cevapla
  • Jdjnddjdk 7 ay önce Şikayet Et
    Çok güldüm
    Cevapla
  • sat 7 ay önce Şikayet Et
    togg fabrikasını teslaya satalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle