Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Son dakika haberine göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çıkardı.

GİRİŞ 29.09.2023 23:19 GÜNCELLEME 30.09.2023 10:16
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu görünümünü güncelledi. Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "politika değişikliği" nedeniyle "negatif"ten "durağan"a çevrildiği bildirildi.

Açıklamada, yeni ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele ve doları düşürme amacıyla politika faizini haziran ayından bu yana 21,5 puan artırarak yüzde 30'a yükselttiği, mali bozulmanın dengelenmesi için bazı dolaylı vergileri uygulamaya koyduğu anımsatıldı.

KARARDA "ORTADOKS PARA POLİTİKASI" VURGUSU

Yenilenen siyasi belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla 2026'ya kadar yeni ekibin Türkiye ekonomisini dış borçla finanse edilen tüketimden uzaklaştırarak daha dengeli dış ve mali hesaplara, daha kabul edilebilir enflasyon seviyelerine doğru yeniden dengeleyebileceğine inanıldığı belirtilen açıklamada, "durağan" kredi notu görünümünün ortodoks para politikalarının yeniden uygulanmasından dolayı Türkiye'nin kredi itibarına yönelik dengeli riskleri yansıttığı kaydedildi.

POZİTİFE GEÇİŞ ŞARTI

Açıklamada, para ve maliye politikalarının etkinliği ve bağımsızlığının artarken, Türkiye'nin ödemeler dengesi pozisyonunun, özellikle de TCMB'nin net döviz rezervlerinin güçlenmesi halinde görünümün pozitife çevrilebileceği aktarıldı.

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜME BEKLENTİLERİ

Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerine de yer verilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5 ve gelecek yıl yüzde 2,3 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Tual 6 ay önce Şikayet Et
    Kaç paraya
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bunların dediği herşey yalan
    Cevapla
  • Fetti 6 ay önce Şikayet Et
    Gavır hem faizden hem de dolardan kazandı
    Cevapla
  • Koyun 6 ay önce Şikayet Et
    Merak eden ülke not sıralamasına internetten bakabilir.Afrika ülkeleri ile ayni bolgedeyiz
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Senelik fsiz % 100 ü bulursa alkışlarlar Bende diyorum ki Eğer mğslüman isen ; bu insanlara bu faizle zulümat yapmaya devam edersen ,sonun Firavun gibi olur
    Cevapla
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    Müslüman mı, hani nerede?? :((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle