Putin, küresel ekonomi sistemine dinamiti koydu! Resmen ilan etti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası mali sistemde değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek, "Çabalarımızı birleştirerek bu uluslararası alandaki kuralları değiştirmeliyiz.” dedi.

GİRİŞ 29.09.2023 20:23 GÜNCELLEME 30.09.2023 09:59
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Putin, başkent Moskova’da düzenlenen Rusya-Latin Amerika Uluslararası Parlamento Konferansı'nda konuştu.

'DÜNYADAKİ HEMEN HEMEN HER ÜLKEYİ SÖMÜRÜYORLAR'

Modern mali sistemin belirli bir kesimin çıkarlarına yönelik düzenlendiğini aktaran Putin, “Dünyada modern finans ve kredi ilişkileri, yalnızca sözde ‘altın milyarın’ çıkarlarına hizmet edecek şekilde inşa edilmiştir. Bu altın milyar ülkelerin liderleri, dünyadaki hemen hemen her ülkeyi sömürüyorlar. Teknoloji, bilgi ve finanstaki konumlarını kötüye kullanıyorlar.” diye konuştu.

'ULUSLARARASI KURALLARI DEĞİŞTİRMELİYİZ'

Uluslararası mali sistemde değişiklikler yapılması gerektiğini savunan Putin, “Çünkü gelişmekte olan ülkelerin kredi yükümlülükleri haraca benziyor. Aidat gibi ve böyle olmamalı. Bu nedenle hep birlikte çabalarımızı birleştirerek bu uluslararası alandaki kuralları değiştirmeliyiz.” dedi.

Putin, Rusya’nın Latin Amerika ile BRICS ve Avrasya Ekonomik Birliği arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini de söyledi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle bravo bu sömürü düzeni bitmeli. Tek merkezden altın ve emtiya petrol fiyatları belirlenemez amerikan hegomanyasını bitirecek hareketler bunlar
    Cevapla
  • Doğan Uysal 9 ay önce Şikayet Et
    Doların sert düşüşle gerçek değeri olan 16 TL bandına ineceği gündemde
    Cevapla
  • Zonguldaklı 9 ay önce Şikayet Et
    Güzel bir fasa fiso. Nasıl olacak? Dediği ülkeler zaten kucaklarında.
    Cevapla
  • Erdem 9 ay önce Şikayet Et
    Fotokopi makinasindan dolar basma bitmesi lazim. Abd nin en büyük gücü dolar dir. Onun da arkasinda, abd ordusu vardir. Dolar in rezerv para olmadigi günün, ertesi , abd en az yuzde 40 güç kaybeder.
    Cevapla
  • Bandırmalı 9 ay önce Şikayet Et
    Reisin 20 yıldır söylediğine geldiniz. Siz de o büyüklerle beraber bu kurallardan, diğerlerini ezmek için sınırsız faydalanırken bunları söyleyecektiniz. Neyse, zararın neresinden dönülse kârdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle