Memur emeklileri için seyyanen zam talebi!

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Emekli Memur-Sen üyeleri, kamu görevlilerine yapılan seyyanen zammın memur emeklilerine de yansıtılması ve ocak ayı beklenmeden memur aylıklarına zam yapılması talebiyle açıklamada bulundu.

GİRİŞ 29.09.2023 13:39 GÜNCELLEME 29.09.2023 15:30
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Emekli Memur-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, Altındağ'ın Ulus semtindeki Zafer Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. 'Hükümetten talebimiz büyük değil, emekliler devlete yük değil' yazılı pankart taşıyan grup, 'Yılların emeği yok sayılmasın', 'Yasa, statü istiyoruz' diye slogan attı. Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, grup adına açıklama yaptı. Küçükkösen, emekliliğin devlete maliyet olmadığını belirterek, "Bizler, ekonomik zorluklarla mücadele ediyor, ay sonunu nasıl getireceğiz sorusuyla günlerimizi geçiriyoruz. Hayatımızın geri kalan kısmını, insan onuruna yakışır bir maaş elde ederek, kaygısız ve mutlu geçirmek, bizlerin en doğal hakkıdır. Son dönemlerde uygulanan sıkılaşma politikaları, mali disiplin hükümleri ve diğer uygulamalar, özellikle emekliler üzerinde uygulanmaktadır. Mevcut durumda, kamu görevlisi emeklilerinin alım gücü düşmüş, ekonomik kayıpları artmıştır. Emekli zammı ötelendikçe de emeklilerin kaybı büyümüştür" ifadelerini kullandı.

1 Ekim'de açılacak Meclis'in önceliğinin emekliler olması gerektiğini söyleyen Küçükkösen, "Beklentimiz, kamu görevlilerine yapılan seyyanen ödemenin emeklilere yansıtılması, çalışan ile emekli arasındaki uçurumun azaltılması, sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Ocak ayı beklenmeden, emeklilerin sorunları çözüme kavuşturulmalı, ekonomik kaygıları son bulmalıdır" dedi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Dinarlı Fahri 7 ay önce Şikayet Et
    En adaletli ve hakkaniyetli olanı hiç bir emekli ayırımı yapmadan bütün Emeklilere seyyanen 8077 tl verilmelidir kimse kimsenin dedikodusunu yapmaz
    Cevapla
  • Sandıklı'lı Nuri 7 ay önce Şikayet Et
    Her emekliye aynı yüzdelik % zam verilsin. Seyyanen zam adil değildir. 9000 gün prim yatıranla, 4800 gün prim yatıranın maaşı bir olur mu ki zammı bir olsun. Velhasıl, her emekliye %100 zam verilmelidir.
    Cevapla
  • Naim 7 ay önce Şikayet Et
    Memur Emek vererek Emekli oluyor 25-30 Yıl Çalışıyor Ancak Memur Emekli olunca Allah Rahmet etsin denilmesi doğru değil Acil el atılsın 3600'Ek göstergenin gölgesi kaldı Kendisi kayıp ,Üzücü bir durum,Empati yaparak bir el atılması Acill dir.
    Cevapla
  • nevizade 7 ay önce Şikayet Et
    Az demişler bence memur emeklilerine en az 20.000 lira zam verilmelidir.
    Cevapla
  • halıl 7 ay önce Şikayet Et
    her aylık alana 5000 tl seyyanen zam..şart..ev kıraları 5 bın 10 bın tl arasında yuzde 300-400 zamlandı..
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    yok dvelet 10 katli apartman ve her ay 50binlira maas versin yinde sen ve seningibiler imansizlar yetmez diye aglamaya baslarsiniz yahu senj dvelete ne verdin ? kac yil calistin ?kac yasinda emekli oldun?
    Cevapla
  • ifeka 7 ay önce Şikayet Et
    Açıklamayı yapan memur emeklilerine ait sendika. Yorumcular memur emekli ssk lı birbirine düşmüş. Siz böyle yaparsanız devlet ne yapsın. Herkesin örgütlenme hakkı var. İşçi bağkur emeklileri sendika kurup hak istesin. Burda bari fesatlık yapmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle