Ek MTV'nin ikinci taksiti 30 Kasım'a kadar ödenecek

Dün AYM'nin kararı ile uygulanmada kalan ek motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödeme süresi 30 Kasım'da sona erecek.

GİRİŞ 29.09.2023 12:38 GÜNCELLEME 29.09.2023 12:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacına destek olarak bir kereliğine yürürlüğe giren ek Motorlu Taşıt vergisi (MTV) düzenlemesi, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşınmıştı.

AYM, dün ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti.

Ek MTV'nin ilk taksitinin 6 Eylül'e kadar ödenmesi gerekiyordu. İlk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

Bu kararın ardından ve gelişmelerin ardından gözler gecikme faiz oranı ve ikinci taksit dönemine çevrildi.

AYLIK YÜZDE 2,5 GECİKME FAİZİ

Bu dönemi kaçıran araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecek.

İkinci taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona erecek.

ÖDEME NOKTALARI

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

MTV ÖDENMEZSE YAŞANACAKLAR

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • kkk 6 ay önce Şikayet Et
    sayın bahçeli demiş ti AYM kapatalım diye şimdi kendi lehine karar verince yok hükmünde
    Cevapla