Fatih, yeni lokasyonunda sondaja başladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Fatih Sondaj Gemisi'nin Filyos-1 kuyusunda sondaja başladığını duyurdu.

GİRİŞ 29.09.2023 10:12 GÜNCELLEME 29.09.2023 20:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Fatih Sondaj Gemisi'nin, Karadeniz'deki yeni lokasyonu Filyos-1 kuyusunda sondaja başladığını bildirdi.

TPAO, X sosyal medya platformundan Karadeniz'deki yeni sondaj çalışmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

TPAO'nun keşif hedefleri kapsamında sondaj faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiği belirtilen paylaşımda, "Fatih, Filyos-1'de! Türkiye'nin gururu Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz'deki yeni lokasyonu Filyos-1 kuyusunda sondaja başladı." ifadesi kullanıldı.

Uzunluğu 229 metre, genişliği 36 metre olan Fatih Sondaj Gemisi, 51 bin 283 groston ağırlığa sahip.

Türkiye, denizlerdeki petrol ve gaz arama faaliyetlerini Fatih, Yavuz, Kanuni, Abdülhamid Han sondaj gemileri, sismik arama çalışmalarını da Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa gemileriyle yürütüyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hasan SGK Emekli 6 ay önce Şikayet Et
    Şırnak,Diyarbakır ve yöresinin altı petrol denizi deniyor ama 3-5 sondaj vurup uyuyoruz.Neden Onlarca sondaj yapılmıyor.Bu gemilerin Bir adet sondaj maliyetine karşılık Karada 100 sondaj yapılır.Lütfen kara sondajlarını artırın.
    Cevapla
  • fatih 6 ay önce Şikayet Et
    neden akdenizde yokuz. 4 gemi kiralayın akdenizi de delin lütfen.
    Cevapla
  • German 50 6 ay önce Şikayet Et
    Lütfen Akdenize inin
    Cevapla
  • ayhan 6 ay önce Şikayet Et
    artık petrol çıkarın benzin fiyatları aldı başını gidiyo uzaya doğru inşallah petrol çıkar ordan şöle 50 yıl yetecek ülkemize
    Cevapla