Bank of America'dan dolar/TL tahmini

BofA ekonomist ve stratejistlerine göre dolar/TL kuru son çeyrekte 30 seviyesini görecek.

Bank of America'dan dolar/TL tahmini
Bank of America'dan dolar/TL tahmini
GİRİŞ 27.09.2023 15:04 GÜNCELLEME 27.09.2023 15:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bir süredir dolar/TL tarafında görülen yükseliş ivmesi yeni rekor seviyenin test edilmesini beraberinde getirdi. Dolar/TL kuru bankalararası piyasada 27,49 ile rekor seviyeyi gördü. Kur üzerinde içeride KKM'den çıkış sonrası senaryoları öne çıkarken, küresel piyasalarda da doların güçlendiği izlendi.

Bank of America(BofA) stratejistlerine göre, petrol fiyatlarındaki artışın potansiyel volatilite yükselişi yaratması, net petrol ithalatçısı Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgesindeki ülkelerin para birimlerinin performansını düşürebilir, Türkiye, Polonya ve Macaristan para birimleri zayıflayabilir.

BofA analistleri yayımladıkları notta lirada forwardlara paralel düzenli bir değer kaybı beklediklerini, son çeyrekte dolar/TL ’nin 30’a ulaşabileceğini belirttiler.

Analistler Polonya’da ekim faiz indirimleri ve güçlü dolarla birlikte zlotide yılın geri kalanında düşüş bekliyor. Analistler bu yıl euro/zlotinin 4,70’e, gelecek yıl ilk çeyrekte ise 4,80’e yükselmesini bekliyor.

Güney Afrika’da randın güçlenmesini bekleyen analistler, ilk Güney Afrika faiz indirimi tahminlerini 2024 yılının ilk çeyreğinden ikinci çeyreğine öteledi. BofA Stratejistleri dolar/randın 2023 son çeyrekte 18,50’ye gerilemesini bekliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Soner 7 ay önce Şikayet Et
    Yani hem faiz hemde dolar artacak , ne anladik bu isten simdi ?
    Cevapla