Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ''Kök salmaya başlayan TEKNOFEST kuşağı, dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor.'' dedi.

GİRİŞ 27.09.2023 14:27 GÜNCELLEME 27.09.2023 17:35
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in açılış töreninde konuştu. Selçuk Bayraktar, "Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak" ifadelerini kullandı.

Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TEKNOFEST kuşağı dev bir dip dalgası olarak geliyor. Dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor TEKNOFEST. Milli teknoloji hamlesi ile dünyaya örnek oluyoruz. Türkiye araştırıp üreterek her alanda kalkınıyor. Bu yeni alanlara ruh verecek olanlar bizleriz. Fikirlerimizi ve hayallerimizi paylaşarak daha yükseklere ulaşmamız mümkün. Tüm insanlık için yarınları şekillendirelim gelin. TEKNOFEST yalnızca bir festival değil gençlerin hayallerini ortaya koyduğu bir dönüşüm rüzgarıdır. Tüm dünyaya örnek olacağına inanıyorum. Her çalışmanızın destekçisiyiz. Her adımınızda yanınızdayız. İzmir'in birleştirici gücü ile bir arada daha güçlüyüz. Tam bağımsız Türkiye'nin geleceğine yürüyoruz. TEKNOFEST'imiz vatanımıza hayırlı olsun. Genç kardeşlerim, dünyaya, Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damgasını vuracak.

Festivalde, Kızılelma, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Bayraktar TB2, Cezeri, Hürjet, Altay tankı ilgi odağı oldu. Program kapsamında F16 ve Solo Türk uçuşları başladı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST kapsamında birbirinden farklı kategorilerde düzenlenecek teknoloji yarışmalarında, ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce genç hayallerini gerçekleştirmek için yarışacak.

TEKNOFEST'te Roket, Model Uydu, Ulaşımda Yapay Zeka, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Tasarım, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom, Tarım Teknolojileri ve Robotik Yarışmaları gibi 41 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek. Festivalin resmi açılışı ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla saat 13.00'de yapılacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Bursevi ahıskavî 6 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel tebrikler fakat çok sık yapılıyor sanki, daha geçen ay olmamış mıydı, bir bildikleri vardır herhalde. Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Bozkurt 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bayraktar Teknoloji olarak komple atilim yapin artik dünya çapında super bir markaniz var.Cep telefonu Laptop normal bilgisayar elektronik eşya isinede girerseniz en azında ithalatı bir nevi düşürürüz.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun bu gençliğe! İşte nesli cedid!Allah bu vatan için en ufak bir faydası olandan bile razı olsun .
    Cevapla
  • Tosyalı 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbim yolunuzu yolumuzu açık eylesin Selçuk Kardeşim, Başarılar... Başarılar... Başarılar
    Cevapla
  • erg 7 ay önce Şikayet Et
    Turkiye yüzyılında emekli aylıları acep ne olacak bilen varmı ya bu emekliden geçinen ihtiyaç sahibi binlerce aile var neden bu işe el atılmıyor
    Cevapla
  • Erdoğan 6 ay önce Şikayet Et
    Emeklilerin maaşını da mı BAYKAR versin? Bu ne mantık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle