Ege Üniversitesi, Selçuk Bayraktar'a "fahri doktora" unvanı verdi

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'a, Ege Üniversitesinde "fahri doktora" unvanı verildi.

GİRİŞ 26.09.2023 18:56 GÜNCELLEME 26.09.2023 19:06
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Selçuk Bayraktar, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Mesut Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Milli Teknoloji Hamlesi" başlıklı söyleşiye katıldı.

Söyleşide öğrencilere, insansız hava araçlarının üretim süreçlerini anlatan Bayraktar, hava araçlarını "Türkiye'yi daha güçlü kılmak" ve "şehit annelerinin yüreğine su serpmek" amacıyla yaptıklarını ifade etti.

Bayraktar, söyleşide, insansız savaş uçağı "Bayraktar Kızılelma" ile kısa pistli gemilere konuşlanabilen ilk SİHA olacak "Bayraktar TB3" hakkında da öğrencilere bilgi verdi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve TEKNOFEST ile gençlere yol gösterdiklerini dile getiren Bayraktar, gençlere, "Dosdoğru, doğru ol ve dosdoğru yoldan asla ayrılma. Bugünün yarışına değil, yarının yarışlarına odaklan. Çünkü bugün yarışlarında belki bitmiş olabilir veya iddialı olamayabilirsin. Azami gayret göster. Dosdoğru bir düsturla çalış ve hep dünyanın en iyisini yapabileceğine inan." diyerek seslendi.

FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ

Programın sonunda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite senatosu kararı doğrultusunda Bayraktar'a fahri doktora unvanı verdi ve cübbe giydirdi.

Programa, İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir milletvekilleri Yaşar Kırkpınar ve Şebnem Bursalı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile öğrenciler katıldı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 46
  • Ottomans 6 ay önce Şikayet Et
    Solcular basladilar kudurmaya
    Cevapla
  • EFTAL 7 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcısı olsun örnek bir insan
    Cevapla
  • ali 7 ay önce Şikayet Et
    düzgün bir adam
    Cevapla
  • Murat 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede Selçuk Bayraktarın heykellerini dikmeğe yetecek kadar beton olduğunu zannetmiyorum.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Selçuk Bayraktar ne verseniz az dır Adam gibi Adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle