Türkiye'nin en güçlü motoru TEKNOFEST'te sergilenecek

TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) tarafından geliştirilen TEI-TF6000 turbofan motoru, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in İzmir etabında meraklılarıyla buluşacak.

Türkiye'nin en güçlü motoru TEKNOFEST'te sergilenecek
Türkiye'nin en güçlü motoru TEKNOFEST'te sergilenecek
GİRİŞ 26.09.2023 17:45 GÜNCELLEME 26.09.2023 17:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TEI'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin lider motor şirketi TEI, Türkiye'nin ilk turbofan motoru TEI-TF6000'i ilk kez, TEKNOFEST'in düzenleneceği İzmir'de ziyaretçilerin ilgisine sunacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde İzmir Çiğli Havaalanı'nda 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde Türkiye'nin havacılık serüvenine ilkleri kazandıran gaz türbinli ve pistonlu motorlar teknolojiseverlerle buluşturulacak.

Aynı motor, 27-30 Eylül tarihlerinde Eskişehir Ticaret Odası-TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3'üncüsü düzenlenecek Eskişehir Endüstri Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşacak.

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    TEI nin kuruluş amacı zaten motor yapmak. Daha önce lisanslıda olsa F16 arını yapıyordu. 6000 lik motor üzerinden 10000 lik 25000 lik motorlara geçilecek. Bunu lütfen petrol muhabbetine çevirmeyin.
    Cevapla
  • Falcon10 6 ay önce Şikayet Et
    Neden hemen değersizlestirme cabasina giriyorsun? F16 lara motor yaparken ne diyorsun: lisans ile! Sen burada kendi markanı olusturmuş, 6 binlik motoru yapmışsın. 2 motor ile Kağan ı uçurup F35 lerin önüne gececeksin. A be ezik, ülkennile gurur duyacağina kakmıs burada petrol muhabbetine cevirmeyin diyor ya? 10 binligi, 25 binliği de ihtiyac olursa yaparız. Sen dedin diye degil.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    1 heykel 1000 uçak motorundan daha etkilidir.
    Cevapla
  • MUHTAR 7 ay önce Şikayet Et
    bu motor yapılmış bitmişmi yoksa resimdeki gibi duruyormu??? test çalışmaları varmı tfx motorumu yoksa yolcu uçağı motorumu hiiiiç bir bilgi yok
    Cevapla
  • Falcon10 6 ay önce Şikayet Et
    Yapıldı, test edildi, bitti. Şimdi daha güçlüleri imalat aşamasında.
    Cevapla
  • Kral 7 ay önce Şikayet Et
    Ne anlatiyon bilip bilmeden değişik 6 binlik motor anca eğitim ucagi kaldırır Türkiye için büyük başarı ama küçük motor tfx in bi kanadını yerden kesemez o
    Cevapla
  • Aladağ 7 ay önce Şikayet Et
    Togg da resimlerdeki gibi duruyor
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    heykel yapıyorlar ama onuda beceremiyorlar. ne oran vaaaaar nede orantı
    Cevapla
  • Cevahir 7 ay önce Şikayet Et
    Heykel yapın kardeşim. Motor ne işe yarar. Çağdaş Türkiye için heykel daha elzemdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle