Benzine büyük indirim pompaya yansıdı

Araç sahiplerine güzel haber geldi. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1.94 lira indirim yapıldı.

GİRİŞ 27.09.2023 08:46 GÜNCELLEME 27.09.2023 08:47
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle değişikliklerle birlikte vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarını takip ediyor.

Benzine gece yarısı itibarıyla 1 lira 94 kuruş indirim geldi.

Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 150
  • vatandaş51 6 ay önce Şikayet Et
    Arkasından büyük zam gelecek haberini şimdiden yapabilirsiniz..
    Cevapla
  • MEHMET AY 6 ay önce Şikayet Et
    indirim evet büyük indirim gelmiş gerçekten tebrik ederim yahu ne olur haber yaparken insanın aklı ile dalga geçmeyin 20 tl zam yap sonra 2 tl indir büyük indirim tebrik ederim.
    Cevapla
  • C.Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Benzin Mazotu mecbur Düşürecekler!..çünkü insanlar artık %70 daha ucuz olan Elektrikliye dönüyor 4-5 sene sonra Benzin ,Motorin Satacak Araç bulamayacaklar!.
    Cevapla
  • Uzaylı 6 ay önce Şikayet Et
    Düşündüğün şeye bak elektriğe zam yaparlar.
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 6 ay önce Şikayet Et
    Pazardaki köylü teyzeden maydanoz alıyorum 3 tl ertesi hafta 4 tl, teyze ne oldu? Mazot kaç para oldu haberin vaa mı senin. Teyze maydanozu Mazot ile suluyor sanki, yonca gibi biçiyorsun işte haftada 1 defa şu veriyorsun. Toplasan 50 m2 yer. !!!!
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Teyzenin aldığı her şeye zam gelmiyor mu. Ona mazot diyorlar. Oda sana mazot diyor
    Cevapla
  • Celil 6 ay önce Şikayet Et
    Pazara el arabası ile mi getiriyor.
    Cevapla
  • C.Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Malkoçoğlu? Dizelde Adblue diye bir Sistem var AdBlue ile doğaya Benzinden daha çok faydalı...zaten bu yüzden Dizelde indirim yapmıyorlar?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle