Adım adım enerji merkezine: Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temelini attı.

GİRİŞ 25.09.2023 16:35 GÜNCELLEME 25.09.2023 18:29
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak için Nahçıvan'a gelen Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde baş başa görüştü.

YENİ BORU HATTININ TEMELİ ATILDI

İki lider, görüşmenin ardından Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temel atma noktasına görüntülü bağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev, butona basarak, doğal gaz boru hattının temelini attı.

BOTAŞ VE SOCAR YETKİLİ

Proje ile Bakü Tiflis Ceyhan, Bakü Tiflis Erzurum, TANAP doğal gaz hatlarından sonra Türkiye ve Azerbaycan arasında yeni bir hat olacak. Proje için BOTAŞ ve SOCAR yetkili kılındı.

IĞDIR-NAHÇIVAN BORU HATTI

Türkiye-Nahçıvan Doğal Gaz Projesi, iki ülkenin güçlü iş birliğini daha da derinleştirmek ve geliştirmek için önemli bir rol oynayacak. Nahçıvan'ın yaklaşık 500 bin nüfusu, yıllık doğal gaz tüketiminin yarım milyar metreküpe ulaştığı bir bölge olarak dikkat çekiyor. Bu proje hayata geçtiğinde, Nahçıvan'ın doğal gaz ihtiyacı tamamen Türkiye üzerinden karşılanacak.

Türkiye-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı, Doğu Anadolu Doğal Gaz Ana İletim Hattı'ndan ayrılarak Iğdır'dan başlayacak ve Nahçıvan Sederek'e kadar uzanacak. Bu Türkiye bölümü toplamda 85 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak. Bu proje, Nahçıvan ekonomisini canlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgede birçok yeni girişim ve yatırım fırsatının önünü açacak.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 32
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    sana bi faydası varmı bu olayın hayır. seni istemeyen avrupa ucuz gaz alsın diye uğraşıyorsun. vatandaşın sıkıntı yaşamış umurunda değil başkan.
    Cevapla
  • Hakan 7 ay önce Şikayet Et
    Biz birincisinin hayrını görmedik isterse 500 sene alacağız bu ülkede bu ülke yönetenlerde vatandaşını rahatlatma gibi çabası yok varsa borçlar kapana diye yapılan bir çalışma var insanlar hiç ümit gelmesin 20 yıldır bekledik böyle bir şey olmadı daha da olmaz
    Cevapla
  • Baybars 7 ay önce Şikayet Et
    Hazarın coşkun suları gibi Selçuğun mirası büyük nehir yeniden batıya doğru akacak ama bu kez daha coşkulu ve çılgın.Önündeki tüm set ve bentleri yıkacak inşallah.Osmanlının kutlu davası ehl-i salibin kalbine sert bir vuruş yapacak.
    Cevapla
  • merhaba 7 ay önce Şikayet Et
    Merhaba Iğdır Nahçivan dan Azerbaycan birbirine bağlansın.
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 7 ay önce Şikayet Et
    Türk Dünyasına açılan koridor üzerinde ermeni engeli var iken diğer taraftan Korfez ülkeleri yani Arap dünyasına açılan koridor üzerinde ise kuzey ıraktaki pkk teror örgütü var iken çin ticaret koridoru vesilesiyle Türk-Arap dünyasına köprü bağı kurabilmek ve canlandırmak bir hayli zor görünüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle