Yabancılar Türkiye'nin adını değiştirdi: Türkiye'den silah satışında tarihi rekor

Silah satışında bir zamanlar Türkiye'yi pazar olarak görenler artık Türkiye'yi dev bir üreteci olarak adlandırıyor. Son olarak SIPRI tarafından hazırlanan silah satıcıları sıralamasında Türkiye silah satışını en çok artıran ikinci ülke oldu

GİRİŞ 25.09.2023 13:57 GÜNCELLEME 25.09.2023 14:27
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin savunma sanayiinde başlattığı yerli ve milli üretim hamlesi meyvelerini her alanda vermeye devam ediyor. "Dünyanın yeni silah satıcılarıyla tanışın" başlığıyla yayınlanan makalede, Türkiye'nin savunma sanayiinde ihracatını Güney Kore'nin ardından en çok artıran ikinci ülke olduğunu belirtti.

2018- 2022 yıllarında Türkiye'nin silah ihracatının bir önceki beş yıllık döneme kıyasla yüzde 69 arttığı ve küresel silah pazarındaki payının iki katına çıktığı vurgulanan makalede, artışa rağmen küresel silah pazarının ancak yüzde 1,1'inin Türkiye'ye ait olduğu ifade ediliyor.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI'nin raporuna dayandırılan analizde, Türkiye'nin 2023 yılındaki silah ihracatı hedefinin 6 milyar dolar olduğu da anımsatılıyor.

Körfez ülkeleriyle yapılan silah anlaşmaları, yerli yapım SİHA'ların başarısı, Türkiye'nin modernize edilmiş denizaltılarının ayrıntılı biçimde anlatıldığı yazıda, yeni silah üreticisi olarak Türkiye'nin gelecek vaat ettiği vurgulanıyor. Modernize edilmiş denizaltılarını Türkiye'den alan Pakistan'ın ve Azerbaycan'ın ortak olduğu Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı KAAN'ın yıl sonundan önce uçması beklendiği hatırlatılan makalede Türkiye'nin uçağı ABD'nin F-35 satmayacağı ülkelere pazarlayacağı söyleniyor.

TÜRKİYE 'TEKNOLOJİ' ÜLKESİ OLDU

KAAN, HÜRJET, KIZILELMA, ANKA-3 ve TOGG gibi birbirinden gelişmiş teknolojileri bünyesinde barındıran projeler üzerinde çalışan ve bir çoğunu başarıyla hayata geçiren Türkiye, küresel ligde artık farklı bir konuma sahip oldu. Daha önceleri teknoloji ve savunmada Türkiye'yi pazar olarak gören yabancılar Türkiye'yi artık 'teknoloji ülkesi' olarak adlandırmaya başladı.

Haber7

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 59
  • Vatandaşa cevap 7 ay önce Şikayet Et
    Hayat şartları zor, çalışma şartları zor. İnsanların çok çabuk yıprtıldığı, erken yaşta çökertildiği bir ülkede 50 yaşında emeklilik bile çok geç. Belki bundan sonraki dönemlerde şu anki genç nesil için senin dediğin olur. Daha konforlu, refah seviyesi yüksek, daha iyi çalışma şartları, huzurlu, sağlıklı, dertsiz, mutlu bir hayatı olursa 80 yaşında da emekli olsa koymaz.
    Cevapla
  • Ziya Retci 7 ay önce Şikayet Et
    Birde uçan HEYKEL'limiz oluverseydi offfff ozaman satış rekorkarı tavan yapardı beeeee.....
    Cevapla
  • Kapadokya 7 ay önce Şikayet Et
    Olan bir şey değişen bir şey yok o yüzde 1,1 lik oran yan sanayi ve fason üretim çok çetrefilli konular bunlar hatta f35 parçalarının üretimden çıkmasıyla geriledi bile hep ithal ettiğimiz için ihracat yapılan ithalata göre devede kulak inşallah daha iyi olur aselsanı daha çok desteklemek lazım liyakatli yönetmek lazım ne anlar eşek hoşaftan Thy nin başındaki adamla ne alaka roket
    Cevapla
  • Ferdi 7 ay önce Şikayet Et
    Yarın o uçak ve tank yapılsın sen o zaman parayı gör
    Cevapla
  • Kaya 7 ay önce Şikayet Et
    Biz daha yolun başındayız. İsrail 12 milyar euoru ihracat yapıyor. İnşallah biz de bu seviyelere geliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle