Emeklilerden Bakan Göktaş'a "ücretsiz toplu ulaşım" mektubu

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, 65 yaş ve üzerindekilerin şehir içi ücretsiz toplu taşıma hakkını kullanırken yaşadığı aksaklıkların giderilmesi talebiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a mektup gönderdi.

GİRİŞ 24.09.2023 11:48 GÜNCELLEME 24.09.2023 12:31
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, mektubunda, 65 yaş ve üzerindekiler ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkının kanunla düzenlendiğini belirtti.

Birçok ilde özel halk otobüsü işletmecilerinin maliyet artışını gerekçe göstererek 65 yaş üstündekilerin ücretsiz ulaşım hakkını ihlal ettiğini anımsatan Ergün, mektubunda şunları kaydetti:

"Anayasal ve yasal güvence altına alınmış bulunan ulaşım hakkının sürdürüldüğü dönem içerisinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın maddi ve manevi desteği takdire şayan olmuştur. Bugün gelinen noktada ise bu güzel hizmetin toplu taşıma hizmeti gören bazı özel halk otobüsü sahiplerince sekteye uğratılmak istendiği açıkça görülmektedir. Anayasaya ve yasal düzenlemeye aykırı olan bu girişimler sonucunda bazı illerimizde tatsız hadiselerin yaşandığı emeklilerimiz ve yaşlılarımız tarafından kuruluşumuza da iletilmiştir."

"BU TÜR GİRİŞİMLERİ ESEFLE KINIYORUZ"

Emekli ve yaşlıların yasal haklarını engellemeye yönelik tutum ve davranışların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ergün, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımızın bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetin farkında olarak, emekli ve yaşlılarımızın kazanılmış haklarının korunması yönünde göstereceğiniz her türlü gayretin destekçisi olacağımızı bilmenizi isteriz. Yaklaşan '1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü' vesilesi ile yaşlılarımıza yönelik bu tür girişimleri esefle kınıyoruz. Emeklilerimiz ve yaşlılarımız toplumun annesidir, babasıdır. Bu değerlerimize gösterilecek saygı ve ilgi toplumumuzun geleceğe güvenle bakmasının yegane ölçüsü olacaktır. Gerekli tedbirlerin bir an önce alınarak, yasal hakların; şahıs, grup ya da zümrelerin inisiyatiflerine bırakılamayacağının topluma ilk ağızdan anlatılmasını temenni ederiz."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 36
  • Mevlüt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakamıma çok teşekkür ederim allah bazı fırtsatcıara bu fırsatı vermesin bu ıhtiyarlar olmasa bela üzerine bella yağar sankı kendileri yaşanmayacak Allah ta hidayet versin inşallah
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Özel halk otübüstleri engelli kartımı gösterdim 7 TL alıyoruz tam 10 TL diyor Turhal belediyesi özel halk ötobüsleri Beledidiyeye sordum kafalarına göre alıyorlar diyorlar kimi ,kime şikayet ediyorsun aile ve sosyal İşler müdürlüğü bizimle ilgisi yok cevabı yanlış ücretli ise ücretli olsun paralı ise paralı bizleri rendice etmesinler öcü gibi bakan şöforler ,duraklarda almayan şöförler
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    her engenli ve yaşlılarık hakkı vardır hastaneye gidiliyor veya çok acile gidiliyor herkez zengin değil asıl biz engenlilerin ve tüm yaşlıların hakkıdır bedava binmek herşey pağalı zaten birde pu pupulçulara para mı ödeyecez Allah korusun
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Zorunamı gidiyor otobüslere ücret vermek.gidip marketten bir tane ekmek bedava alsana
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumların tamamını okudum umarım iktidar da aklını başına alır bu 65 yaş işi çok yanlış bir uygulama. Olacaksa yüzde elli ve iki biniş ile sınırlı olmalı. Bu bedava cılık işi çok yanlış halk arasında ikilik oluşuyor. Otobüsü degilim tam bilet ile otobüs yolcuğu yapıyorum.
    Cevapla
  • Ferdi 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan biz engenliyiz e genliler ve tüm yaşlılar üçrezsis binecek hakkımızdır hastaneye gidiyoruz çok birde para mı verecez maaş saten çok az 1874lira alıyoruz bir gün kendileride yaşlalaçaklar yaşlılara ve Engenlilere Hürmet etmeyen Cennete Giremez Allah en Büyüktür bunu bilin ve her engeniye ve yaşlılara Hürmet edin
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bi gidin,başımıza bela ettiler sizleri bir ülkede 15 milyon engellimi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle