Bakan Göktaş: 450 milyon TL kaynak aktardık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki çocuklara yönelik eğitim desteği başlığı altında çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ''Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık'' dedi.
SYDV’lere aktarılan kaynağın ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve eğitimlerinin desteklenmesi için kullanılacağını ifade eden Bakan Göktaş, eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunduklarını belirtti.
Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki çocukların eğitim giderlerinin karşılanması için kaynaklarını kullanmaya devam edeceklerinin altını çizen Bakan Göktaş, ''Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık'' diye konuştu.
Bakanlık olarak çocukların üstün yararı ilkesinden hareketle birçok teşvik ve desteklerde bulunduklarını kaydeden Göktaş şunları söyledi:
''Çocuk refahının artırılması ve çocukların eğitime erişimi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde önemli rol oynayacak çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmaması bizim için hayati önemde. Bu desteğimizle önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. Böylece eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de desteklemiş olacağız.''
-
mete 2 ay önce Şikayet Etsadece para dağıtırken adı duyulan bakanlık. yaptığınız başka birşey yokmu.Beğen
-
Adıyamanlı gariban 2 ay önce Şikayet EtDepremin yerle yeksan ettiği Adıyaman dayım oturduğum köyde herhangi bir yardım görmedim okuldaBeğen Toplam 1 beğeni
-
Hüdaverdi 2 ay önce Şikayet EtNikahsız yaşayıp da maaş alanlar var onları kim takip ediyor. Nikahsız yaşamayı yasaklayın ki aile korunsunBeğen Toplam 8 beğeni
-
Aydın 2 ay önce Şikayet EtSen takip ediyorsun ya. Devlete bildirirsen gereği yapılır.Beğen Toplam 6 beğeni