Akdeniz'de av yasağı kalktı: Balık fiyatları yüzde 80 düştü

Mersin'de av yasağının tamamen kalkmasıyla balıklar tezgahlarda yer almaya başladı. Geçen aylara göre balık fiyatları, yüzde 80 oranında ucuzladı.

Akdeniz'de av yasağı kalktı: Balık fiyatları yüzde 80 düştü
Akdeniz'de av yasağı kalktı: Balık fiyatları yüzde 80 düştü
GİRİŞ 24.09.2023 11:00 GÜNCELLEME 24.09.2023 15:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akdeniz'de 15 Nisan'da başlayan av yasağı 15 Eylül'de sona erdi. Yasağın kalkmasıyla birlikte tekneler Akdeniz'in mavi sularına açıldı.

Balıkçıların avlarının bereketli geçmesiyle birlikte tezgahlar da dolmaya başladı. Bolluk sayesinde fiyatlar yüzde 70-80 oranında düştü. Vatandaşlar, uygun fiyatlara yoğun ilgi gösterdi.

Tezgahlar şenlendi

Sezonun bollukla başladığını kaydeden Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, günlük taze, bol çeşit balığın tezgahlarda yerini aldığını kaydetti. Polat, "15 Eylül itibarıyla 'Vira bismillah' deyip av sezonunu başlattık, tüm balıkçılarımız denize açıldı. Mevsimin ilk balıkları geldi. Tezgahlarımızda bolluk var. Eylül, ekim, kasım ayları balığın bol olduğu aylardır. Fiyatlarımızda yüzde 70-80'e varan düşüşler var. Balık fiyatları çok uygun. Şu an 40-50 TL'ye hamsi, 70-80 TL'ye barbun satıyoruz. Pek çok çeşit balığı 100 TL'nin altında halkımıza sunuyoruz. Buradan büyükşehirlere balık gönderiyoruz. Balık kültürümüzü geliştirmemiz lazım. Omega 3 deposudur, bağışıklığı güçlendirir. Denizlerimizden taze taze getirip halkımıza sunuyoruz" dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Emekli memur 7 ay önce Şikayet Et
    Çok Ucuz Sudan ucuz,gidin işinize bir şey alırken 10 defa düşünüyoruz.
    Cevapla
  • C.Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Av yasağı kalksa ne olur?..Balıkçılara 30 -40 lira Balık satmak çok ucuza geliyormuş en az 100 -150 liraya satılması lazımmış bu yüzden Balık tutmaya gitmiyorlarmıs!..Nakörler!!
    Cevapla
  • kamil 7 ay önce Şikayet Et
    Vira Bismillah Bereketli olsun
    Cevapla