Moskova Borsası'ndan Türk Lirası kararı!

Türkiye-Rusya yakınlaşması Moskova Borsası'na da yansıdı. Piyasa katılımcılarının döviz üzerinden işlem yapmalarına yönelik seçenekleri TL'yi de kapsayacak şekilde genişletilecek.

Moskova Borsası'ndan Türk Lirası kararı!
Moskova Borsası'ndan Türk Lirası kararı!
GİRİŞ 21.09.2023 13:46 GÜNCELLEME 21.09.2023 13:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Moskova Borsası'nda aralarında Türk Lirası'nın da (TL) bulunduğu çeşitli yabancı para birimleriyle yapılabilecek işlem seçeneklerinin arttırılacağı bildirildi.

Moskova Borsası'ndan yapılan açıklamada, döviz üzerinden işlem yapmalarına yönelik seçeneklerin 25 Eylül itibarıyla genişletileceği belirtildi.

Açıklamada piyasa katılımcılarının, merkezi karşı taraf (MKT) ile tezgah üstü piyasa (OTC) işlemelerini artık Türk Lirası-Rus rublesi, ABD doları-Türk Lirası çiftleri ile gerçekleştirebilecekleri bilgisine yer verilirdi.

Ayrıca, liranın yanı sıra Hong Kong doları-Rus rublesi ve ABD doları-Hong Kong doları döviz çiftleri ile de işlemler yapılabileceği bildirildi.

PİYASA KATILIMCILARI İÇİN FIRSATLAR GENİŞLETİLİYOR

Açıklamada, söz konusu yeniliğin piyasa katılımcıları için fırsatları genişleteceği ve yabancı şirketler de dahil olmak üzere müşterilere hizmet verme konusunda esneklik sağlayacağı kaydedildi.

"DOST VE TARAFSIZ" ÜLKELERİN YATIRIMCILARA DÖVİZ PİYASASINDA İŞLEM YAPMA İZNİ

Rus hükümeti, bugün aralarında Türkiye'nin de bulunduğu "dost ve tarafsız" 30 ülkeden yatırımcılara Rusya'daki döviz piyasasında işlem yapma izni vermişti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Yahudi borç senetlerine ( Bankanot/dolar/TL) neden PARA diyorsunuz ? İslamiyet'e göre bu Yahudi borç senetlerini alış verişte kullanmak caiz mi ??
    Cevapla
  • Özkan 7 ay önce Şikayet Et
    Dayı sen ne diyon yana. Para icat edileli 3000 yıl oldu. O zaman ne yahudi vardı ne müslüman. Her şeyi dine imana bağlamasanız olmaz zaten !!!!!!!
    Cevapla
  • Hızır 7 ay önce Şikayet Et
    Sen neden bu kafir icadı telefonu kullanıyorsun? Para bir değişim aracıdır. Ne kullanalım söyle bilelim
    Cevapla
  • Can 7 ay önce Şikayet Et
    Rusya ne zamandan beri dostumuz oldu da,vatandaşlarımızın parasını kendi borsalarında çalmak istiyor?
    Cevapla
  • Kubita 7 ay önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • net 7 ay önce Şikayet Et
    biran evvel Türk birligi tek para birimine geçmeli ortak ekonomi politikası kurmalı
    Cevapla
  • gandalf 7 ay önce Şikayet Et
    iyi haber bu yürü be kim tutar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle