THY, Avustralya seferleri için resmen başvurdu

Türk Hava Yolları (THY), Avustralya uçuşlarını başlatmak üzere resmî başvuruda bulundu.

THY, Avustralya seferleri için resmen başvurdu
THY, Avustralya seferleri için resmen başvurdu
GİRİŞ 21.09.2023 11:09 GÜNCELLEME 21.09.2023 11:09

THY’nin Avustralya’daki ilk uçuş noktaları olarak, kolayca tahmin edileceği üzere Sydney ve Melbourne kentleri tercih edildi.

Ülkenin millî havayolu şirketi Qantas’ın, THY’nin başvurusuna itiraz etmediği ve söz konusu uçuşların önümüzdeki bir yıl içerisinde başlamasının hedeflendiği belirtildi.

Bununla birlikte, gerekli filo planlamasının sağlanması durumunda, THY’nin bu yılın sonu gelmeden seferleri başlatması bekleniyor.

Boeing 787-9 tipi uçaklarla icra edilecek uçuşlar, menzilin uzunluğu sebebiyle Singapur duraklamalı bir biçimde gerçekleştirilecek ve yaklaşık 21 saat sürecek.

THY’nin ayrıca, Singapur ile Avustralya arasında yolcu taşıyabilmek için 5. Trafik Hakkı talebi bulunuyor.

Sydney satış ofisi Şubat 1989’da hizmete giren THY, 35 yıla yakın bir süredir bölgedeki ikili anlaşmaları çerçevesinde bilet satışı yapıyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.