Elon Musk'tan Türkiye kararı: Resmi başvuruyu yaptı

Elon Musk'un sahip olduğu alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, Türkiye'de faaliyette bulunmak için talepte bulundu.

GİRİŞ 21.09.2023 10:15 GÜNCELLEME 26.09.2023 15:19
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. " dedi.

Sayan, "Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız." ifadesini kullandı.

STARLİNK NEDİR?

Starlink, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara yüksek hızlı internet erişimi sağlamak için geliştirilen bir uydu takımyıldızı projesidir. Bu projede, binlerce küçük uydu, Dünya'nın yörüngesinde yaklaşık 550 kilometre yükseklikte yer alacak şekilde konumlandırılacaktır. Bu uydu takımyıldızı, internet sinyallerini alıcı-vericilere iletecek ve bu cihazlar yerel ağlarda internet erişimini sağlamak veya doğrudan Starlink yönlendiricilere bağlanmak için kullanılacaktır. Bu sayede kullanıcılar, uzak bölgelerde veya geleneksel altyapının ulaşamadığı yerlerde güvenilir bir internet bağlantısına erişebileceklerdir.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 157
  • DAVUT GÜL 7 ay önce Şikayet Et
    Hiç masumane gelmedi devletin ve milletin menfaatine olacağı kanaatinde değilim.
    Cevapla
  • Sakin 6 ay önce Şikayet Et
    Küresel aklın esiri olmuşuz. Enteresan Türk milliyetçiliğimiz İngiliz usulü Geçmiş olsun ülkem.
    Cevapla
  • Hakan 7 ay önce Şikayet Et
    Neden araba fabrikasını bize kurmuyor da Uyduları tepemizde gezdirmek için başvuda bulunuyor anlamak güç Hiç iyiliğimizi istemez gavur
    Cevapla
  • Ceyda 7 ay önce Şikayet Et
    Ben karşıyım buna. İnşallah Türkiye kabul etmez
    Cevapla
  • Kıllanan Adam 7 ay önce Şikayet Et
    Ben Türk vatandaşı olarak starlink uydularını istemiyorum. Karşıyım. Tek dünya tek devlet tek millet tek din hepsine karşıyım. Zaten bizi artık sadece mucize kurtarır. Allah kurtarsın bizi
    Cevapla
  • Semih sahin 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye daima doğru olanı yapıyor.muhalefetde kalanlara kızmayın.adamlar kör sağır çünkü fetö'cüler.yani soruları çalan fareler.Görevleri her güzel olanı kötülemek gizlemek örtmek.Arapcada kafir kelime manası örtmek gizlemek demektir.islamın kuranın hz Muhammed sav gizlemek Olum muhakkak mezarda ateş yılanlar karanlık var açlık susuzluk var hesap var.Ölüm yok mezarın icinde dipdiri oturu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle