Togg vites yükseltti! Ek personel alımı başladı

2 vardiya düzeninde günlük 160 araç üretimi yapan Togg Gemlik fabrikasında Ekim itibariyle günlük araç üretimi 280 olarak gerçekleşecek. Yeni personel alımı da gerçekleştiren Togg yılbaşına bomba gibi girmeye hazırlanıyor

Togg vites yükseltti! Ek personel alımı başladı
Togg vites yükseltti! Ek personel alımı başladı
GİRİŞ 20.09.2023 16:52 GÜNCELLEME 20.09.2023 18:53
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (Togg) vites büyüttü. Kuruluşundan bu yana tek vardiya olarak üretim yapan Gemlik'teki fabrikada üretim çift vardiya olarak yapılmaya başlandı. Seri üretime geçilmesiyle birlikte günlük 160 araç olan üretim sayısının da Ekim ayı ile birlikte 280 araç olarak gerçekleşmesi hedefleniyor.

Yüzde 23 Anadolu Grubu, yüzde 23 BMC, yüzde 23 Turkcell, yüzde 23 Zorlu Holding ve yüzde 8 Türkiye Odalar Borsalar Birliği TOBB ortaklığında kurulan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nun Gemlik'teki dev fabrikasında 9 saatlik tek vardiyadan 18 saatlik düzenli çift vardiya sistemine geçildi. Ek personel alımı da gerçekleştiren fabrikada günlük 160 olan araç üretim sayısı Ekim ayı itibariyle 280 olarak güncellenecek.

Yerli pazardaki faaliyetlerine tüm hızıyla devam eden Togg'un 2023 Temmuz sonrası fiyatları KDV artışı ile birlikte V1 RWD Standart Menzil - 1 milyon 227 bin 500 TL, V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 329 bin 500 TL, V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 563 bin 500 lira anahtar teslim fiyatları olarak belirlenmişti. Temmuz sonrası araçlarını teslim alanlar zamlı fiyatlardan ödemelerini gerçekleştiriyor.

TOGG'UN YAZILIMA GÜNCELLEME GELİYOR

Türkiye'nin otomobili Togg'un işletim sistemi 2 aya kadar güncellenecek. Dünyadaki bir çok otomobil markası gibi Android Automotive OS işletim sistemini kullanan Togg'da yenilenen 14 versiyonla birlikte kendi işletim sistemini yenileyecek. Yenilenen işletim sistemi ile birlikte Togg sürücüleri YouTube uygulamasını araç park halindeyken kullanabilecek. Bir diğer yenilik ise farklı navigasyon uygulamaları da akıllı cihazda kullanılabilecek. Bu yeniliklerin yanı sıra akıllı cihazın yazılımda yapılan güncelleme ile şarj uygulamalarından araç içi elektronik sistemlerin birçoğunluğunda yeni kolaylıklar da kullanıcılara sağlanacak.

180 ülkede telekomünikasyon sektörü için ortak normlar belirleyen ve 850’nin üzerindeki dijital ekosistem paydaşını birbirine bağlayan TM Forum’un Kopenhag’da düzenlediği DTW 2023 (Digital Transformation World) konferansına ikinci kez katılan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, şirketin mobilite ekosistemindeki çalışmalarını ve gelecek hedeflerini katılımcılarla paylaştı.

Togg’un CEO M. Gürcan Karakaş

TM Forum’a üye olan ilk mobilite servis sağlayıcısı ve elektrikli akıllı cihaz üreticisi olduklarını hatırlatan Karakaş, şunları söyledi:

“KULLANICI ODAKLI ÜRÜN VE HİZMETLER GELİŞTİRİYORUZ”

“Teknolojik gelişmeler, mega trendlerdeki değişim ve kullanıcı beklentileri otomotiv sektörünü kökten değiştiriyor. Otomobil artık dört tekerlekli bir ulaşım aracının ötesinde akıllı bir cihaza dönüşüyor. Akıllı evler, akıllı araçlar ve akıllı telefonlarla bağlanabilen otomobil en sofistike mobil cihaz haline geliyor. Geleneksel OEM'ler, telekomünikasyon şirketlerinin sahip olduğu mobilite geçiş sürecini yönetecek bilgi birikimine, telekomünikasyon şirketleri de sofistike mobil cihazlar hakkında bilgi birikimine sahip değil. Biz bu iki dünyayı birleştiriyoruz. Kullanıcı odaklı ürün ve hizmetler geliştirerek, geleneksel OEM tedarikçilerinden blok zinciri kodlayıcılarına kadar iş ortaklarımızla birlikte mobilitenin geleceğini inşa ediyoruz.”

“BLOK ZİNCİRİ TABANLI BİR EKOSİSTEM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Togg’da mobilite ekosisteminin üç dikeyi olduğunu hatırlatan M. Gürcan Karakaş, “Akıllı cihazımız T10X, dijital deneyim platformumuz Trumore, temiz enerji çözümlerimiz Trugo ve Siro ile bir değer ağı örüyoruz. Stratejik iş ortaklıklarımızla, akıllı şehirlere ve net sıfır geleceğe giden yolda izlenebilirlik ve şeffaflık için kilit öneme sahip olacak blok zinciri tabanlı bir ekosistem için çalışıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • ek9 7 ay önce Şikayet Et
    herşey bir anda olmaz çocuk bile önce emekler sonra yürümeye başlar bence başarılı oldular diger modeller çıkar ileride . belki togg aracından bazı zenginler feyz alır da farklı markalarda çıkar.
    Cevapla
  • Enişte 7 ay önce Şikayet Et
    Kabak tadı veren Togg biz artık okumaktan bıktık siz bıkmadınız. Hayatınızda ilk defamı araba görüyorsunuz bu ne görgüsüzlük. Mercedes’in yarı lüksü araba yapılsa hergün haber yapacaksınız PESSSS
    Cevapla
  • otokolik 7 ay önce Şikayet Et
    togg orta gelir gurubunun alabileceği gaza basınca giden frene basınca duran lüks olmayan bir araçda yapmalı,şu an sadece zenginlere çalışıyor.
    Cevapla
  • Ramazin 7 ay önce Şikayet Et
    Bu TOGG SUV C segmet Nissan Qashqai gibi Nisan 1.5 ile 2.0 mio TL arası belki üzeride olan vardir TOGG bu Qashqai dan yüzde 25--30% kadar daha ucuz bı Romanya'nın Dacia nin geçmişine bakın 20sene evvel kaç modelmis şimdi kaç model 20yılda olmuş TOGG un Sedan o sedan bu SUV a göre 25--30% daha ucuz olacak 2025 de hazır 16ay sonra ve sonra B segment bu TOGG SUVun yarı fiyatına gibi zamanla
    Cevapla
  • Hüseyin- 7 ay önce Şikayet Et
    Mühim olan Akku ve ham maddesi.Elon Musk bosuna ogluyla Bakanin yanina gelmedi.Bu bir sefer kafayi calistirip bunu yanliz basina yapsalar cok karli olacak.Üstünde durulmasi lazim.En iyi akkuyu piyasaya süren dünyanin en zengini olur diyebilirim.Akku ve Software...
    Cevapla
  • Mert 7 ay önce Şikayet Et
    O parayı vermem yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle