Petrol fiyatları uzun zaman sonra yön değiştirdi

Petrol fiyatları, Fed toplantısı öncesinde ham petrol ölçümlerinin fiyatların çok fazla, çok hızlı yükselmiş olabileceğine dair sinyaller vermeye devam etmesiyle, uzun zamandır devam eden yükselişin ardından düştü.

GİRİŞ 20.09.2023 09:16 GÜNCELLEME 20.09.2023 09:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD ham petrolü varil başına 90 doların altına düştü. 14 günlük göreceli güç endeksi bu ayın başından bu yana 70'in üzerinde bulunuyor ve bu da bir geri çekilmenin yakın olabileceğine işaret ediyor. ABD ham petrol göstergesinin Ekim kontratı Çarşamba günü sona erecek.

10 AYIN EN YÜKSEĞİNE KADAR ÇIKMIŞTI

Ham petrol, OPEC+'ın temel aktörleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kısıtlamalarının yanı sıra en büyük iki ekonomi olan ABD ve Çin'deki daha parlak görünümler sayesinde bu çeyrekte yükselerek 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

100 DOLARLIK PETROL TARTIŞMALARI

Singapur'daki Saxo Capital Markets Pte piyasa stratejisti Charu Chanana, faizleri belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'ne atıfta bulunarak, "Petrol, FOMC yaklaşırken biraz soluklanıyor" dedi. Yine de dizel de dahil olmak üzere fiziksel pazarlardaki sıkışıklığa dikkat çekerek, "100 dolarlık petrol tartışmaları devam ediyor" diye ekledi.

Geniş çapta takip edilen arz ve talep ölçümleri, piyasanın sıkılaştığına dair sinyalleri güçlendiriyor. ABD'de endüstri tarafından finanse edilen Amerikan Petrol Enstitüsü, rakamlara aşina olan kaynaklara göre, Cushing merkezindeki düşüş de dahil olmak üzere ülke çapındaki stokların geçen hafta 5,25 milyon varil azaldığını söyledi. AlphaBBL Corp.'un ayrı bir değerlendirmesi de Oklahoma depolama sahasında bir düşüş olduğunu gösterdi. Resmi veriler Çarşamba günü ilerleyen saatlerde gelecek.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 21
  • Hızır ilyas HASTA 7 ay önce Şikayet Et
    Elektrikli arabaların üretimini arttıralım. Km,de 50 kuruş yakıyor hemde çok sessiz ve hızlı Benzinli Mazotlu arabalar gelecekte çöpe atılır
    Cevapla
  • Hızır ilyas HASTA 7 ay önce Şikayet Et
    PETROL fiyatları Arapların elinde değil,, OPEC,te Arap ağırlıklı sistem vardır. ABD olmazsa Rusya' İran ve OPEC Varilini 250 dolardan verirler. Elektrikli arabalar yaygınlaştiginda Kimse Benzinli mazotlu araç almaz. PETROL yerlerde sürünür
    Cevapla
  • Sedat 7 ay önce Şikayet Et
    arapların petrollerini kim çıkarıyor abd ve İngiliz şirketleri araplar suya sabuna dokunmadan paylarını alıyorlar ne yönetimde nede satışta hiç bir etkileri yoktur o şirketler istemese araplara kuruş vermezler
    Cevapla
  • Petrol 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim için pek fark etmiyor insede zam ciksada zam sonuçta hep zam
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Brend petrol yukselince yildirim hiziyla zam yapanlar inince hic orali degiller
    Cevapla
  • Goca GONYALI 7 ay önce Şikayet Et
    başa maden bulmayın, Biz TÜRK HALKINA bir faydası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle