Türkiye'ye fon akışı olacak! Bakan Şimşek'ten "heyecanlandıran" açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla yaptığı görüşmeler hakkında, "Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor. Görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum." dedi.

GİRİŞ 19.09.2023 22:43 GÜNCELLEME 20.09.2023 11:27
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla bir araya geldi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından 13. Türkiye Yatırım Konferansı düzenlendi.

Goldman Sachs ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, DEİK Başkanı Nail Olpak ve TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yanı sıra ABD ve Türkiye'den iş dünyası temsilcileri ile portföy yatırımcıları katıldı.

TÜRKİYE'NİN ORTA VADELİ PROGRAMI TANITILDI

Yaklaşık bir saat süren toplantıda, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin sunum yapıldı ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nın (OVP) anlatıldığı toplantıda, ülkedeki yatırım ortamı ve fırsatları ele alındı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalara tam desteği olduğu vurgulandı.

Toplantıda, para politikası sıkılaşmasının enflasyonu düşürmeye yardımcı olacağı kaydedilerek, mali disipline yönelik atılan adımlara değinildi.

"TÜRKİYE, YATIRIMCILAR NEZDİNDE HEYECAN UYANDIRMAYA DEVAM EDİYOR"

Bakan Şimşek, sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ettiğini belirtti.

ABD temasları kapsamında New York'ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle verimli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Şimşek, bugün iki ayrı önemli etkinliğe katılarak Türkiye'ye ilgi duyan kalabalık bir yatırımcı grubuna hitap etme imkanı bulduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'YE FON AKIŞINDA KATKISI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Şimşek, dünyanın önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu buluşmaların ilkinde, dünyanın önde gelen fonların yöneticileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelerek, Türkiye'nin ekonomi programının hedeflerini ve izlenecek yol haritasını paylaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye-ABD İş Konseyi ve Goldman Sachs ortak organizasyonunda düzenlenen 13. Türkiye Yatırım Konferansı'nda ise kalabalık bir yatırımcı kitlesine hitap ederek Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptım. Cumhurbaşkanımızın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalarımıza verdiği tam destek, politika çerçevemize güveni artıran en önemli unsur. Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum.",

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Eskisehir 7 ay önce Şikayet Et
    Ucuz iş gücüne gelecekler , biriniz vergisini toplayacak biriniz vergiden düşecek ezilen yine işçi olacak....
    Cevapla
  • Serkan 7 ay önce Şikayet Et
    Adamlar heyecanlanır tabi.Sudan ucuz firmalar,araziler,gayrimenkuller.Bu son kararlarla zaten artık biz Türk Vatandaşlarının paraya ulaşması da hayal.Eee sonuç batanın malını yari fiyatına alan köpek balıkları.OVP dediğin iç piyasayı bitirip,yabancılara veya zengine muhtaç etmek.İsrail de Filistin’i böyle satın ala ala bu hale getirdi.Siyaset yapmıyorum gerçekleri söylüyorum.
    Cevapla
  • Erbakan sevdalısı 7 ay önce Şikayet Et
    Kardeşler milli görüş FATİH ERBAKAN ı iktidar yapın ama neden???çünki 681 fabrika açacak ALLAH ın c.c.izniyle.Üretmeyen ülke batmaya mahkûm ve milli görüş ten Dr.FATİH ERBAKAN dan başka hiçbir parti üretim yapamaz bu ülkede çünki hepsi bi yerlerden icazetle geliyor.Onun için asla bu millete iyilik yapamaz.
    Cevapla
  • Necattin 7 ay önce Şikayet Et
    O heyecanı birde biz yaşasak.emekliyi çok seviyorsunuz ya.
    Cevapla
  • Serdar 7 ay önce Şikayet Et
    Yatırım yapan firmalar ucuz iş gücü olan ve gelişmemiş ülkeleri seçerler kiürünlerin maliyetleri düşük olsun yani dünya bizi kıskanıyor biz gelişmiş ülkeyiz yalanı buraya kadar ikinci olarak birçok hükümet gördüm ama bu kadar dilenci ve kafirlerin önünde eğilip bizim ülkemize yatırım yap diye kapı kapı dolananını görmedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle