Serbest piyasada fındık 100 TL’ye ulaştı

Sezon başında taban alım fiyatı 82,5 TL olarak açıklanan fındık, hasat dönemi sonrasında serbest piyasada 100 TL’ye yükseldi.

GİRİŞ 19.09.2023 21:31 GÜNCELLEME 20.09.2023 12:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hasat başına fındık taban alım fiyatının açıklanmasının ardından TMO fındık alımına başlamıştı. 82,5 TL olarak alımı yapılan fındık, hasat döneminin ardından serbest piyasada fındık 100 TL’ye ulaştı.

Üreticiler için sevindirici olan bu fiyatların ilerleyen günlerde hızlı bir şekilde düşüşüne tanık olabileceklerini ifade eden fındık tüccarları, serbest piyasada dengeli bir fiyat izlenmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti.

Hızlı fiyat yükselişinin iyi olmadığını, aynı hızla da fındık fiyatının düşebileceğinin altını çizen fındık tüccarı Yaşar Çakır, “Şu anda randıman bazında kaliteli fındıklar 100 TL. Fiyat 95-96 TL’den başlayıp 100 TL’ye kadar çıkıyor. Üreticilerimizin şu anki rakamlardan memnun olması lazım. Kısa bir zamanda, 15-20 gün içerisinde 70 TL’den başlayan fındık, 100 TL oldu. Buna şükretmek lazım. Rekolte az” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Nesadiyeli 7 ay önce Şikayet Et
    Yine de ağlarlar Allah gözünüzü doyursun
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 7 ay önce Şikayet Et
    Gelde fındık ye şimdi. Nasıl alacaksak.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Üretici de fındık elinde fındık olanı da ucuza kpatma derdindeler tüccarlar 3 ay sonra vermek üzere 120 tl den alım yapıyor masraflarını hiçbir şekilde karşılamıyor üreticiyi ne öldürüyo ne güldürüyo heryıl tüccardan borç alıp süründürüyo
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Fındık üreticinin elinden çıktı nasıl olsa artmaya devam eder.
    Cevapla
  • Burak 7 ay önce Şikayet Et
    Kuruyemis yemesekte olur zaten alamiyoruz hepsini ihrac etsinler sebzede alamiyoruz eskiden aldigim seylerin 3 de 1 i alabiliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle