Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: En düşük memur maaşı 33 bin TL seviyelerine çıkacak!

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memurlara maaş zammıyla ilgili güzel haberi verdi.

GİRİŞ 19.09.2023 19:08 GÜNCELLEME 20.09.2023 10:07
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Ocak ayında memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 33 BİN LİRA SEVİYELERİNE ÇIKACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin ocak ayından itibaren alacağı maaşlarla ilgili konuştu.

Ankara'da aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de yer aldığı gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Işıkhan, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadelerini kullandı.
 

"BAĞ-KUR PRİM GÜN SAYISI SSK'LILARLA EŞİTLENECEK"

EYT kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını söyleyen Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin yıl sonuna kalmadan haklarına kavuşacağını belirtti. 

Seçim vaatleri kapsamında da pek çok düzenlemenin peyderpey hayata geçeceğini belirten Işıkhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"BAĞ-KUR prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek. 1 milyon BAĞ-KUR'lumuzu kapsayacak. Aile Koruma Kalkanı kapsamında her ailede en az bir kişinin, gençler öncelikli olmak üzere çalışması, belirli süreyle sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacak. Ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verilecek."

Bakan Işıkhan, birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini de hatırlattı. Yaşlı bakım sigortasının da hayata geçirilecek düzenlemelerden olduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 181
  • Emre19 7 ay önce Şikayet Et
    Ne değişecek maaşlara diyelim yüzde elli zam verildi. Piyasada duracakmi iğneden ipliğe,yüzde 60 zam yapılır,değişen ne, alım gücü yine yetersiz olacak.
    Cevapla
  • Uzmanı 7 ay önce Şikayet Et
    Memura gelene kadar tüm emekliye zam verin sonra adaletli her kesime zam verin
    Cevapla
  • Karadeniz li 7 ay önce Şikayet Et
    Memurun durumu şuan iyi Memur emeklisi ve tum emekliye zam verilmeli asil bu adaletsizlik haksızlık giderilmesi gerekiyor
    Cevapla
  • Artvin'li 6 ay önce Şikayet Et
    Memurun değil, kamu işçisinin durumu iyi. Bilmeden yazma.
    Cevapla
  • ------ 7 ay önce Şikayet Et
    şuan en düşük memur maaşı 22 bin . asgari ücrette yarısı olan 11 bin . o zaman yeni yılda asgari ücret 17 bin arası olması gerek .
    Cevapla
  • ,,,,, 7 ay önce Şikayet Et
    Kamuda çalışan ilkokul mezunu kamu işçisi büro temizlik görevlisi 35.000 TL'ye yakın ortalama aylık gelire sahip. Sadece memur çalışmıyor kamuda, kamu işçisi de var.
    Cevapla
  • ALİ çelik 7 ay önce Şikayet Et
    Emekli garibanı düşündüğünüz duruma bakın artık memur dan alırsınız oylarımızı
    Cevapla
  • Urfalı 7 ay önce Şikayet Et
    Merak etme kardeşim bunlar yerel seçimde kaybedecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle