Türk Eximbank'a 277 milyon dolar sendikasyon kredisi

Türk Eximbank, 277 milyon dolar murabaha sendikasyonu sağladı.

Türk Eximbank'a 277 milyon dolar sendikasyon kredisi
Türk Eximbank'a 277 milyon dolar sendikasyon kredisi
GİRİŞ 19.09.2023 17:09 GÜNCELLEME 19.09.2023 17:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İhracatın geliştirilmesi amacıyla şirketlere kredi veren Türk Eximbank, Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu koordinatörlüğündeki bankalar konsorsiyumundanmurabaha sendikasyonu aldığını duyurdu.

Eximbank'ın açıklamasında şunlar kaydedildi: "Türk Eximbank, İslam Kalkınma Bankası'na bağlı Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu (ITFC) koordinatörlüğündeki bankalar konsorsiyumundan 1 yıl vadeli 277 milyon dolar tutarında Murabaha sendikasyon kaynağı temin etti. İşleme Körfez bölgesinin önde gelen finansal kuruluşları katılım gösterdi."

Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, anlaşmaya ilişkin "Türk Eximbank olarak 2023 yılının başından bu yana tahvil ihraçları, sendikasyon kredileri ve uluslar üstü kurumlardan sağlanan borçlanmalar dâhil toplam 2.6 milyar dolar tutarında kaynak temin ettik" dedi.

Murabaha nedir?

İslam hukukundaki bir satış türünü tanımlayan murabaha, alış fiyatı veya maliyet üzerine bir miktar kâr ilâvesiyle yapılan satış anlamına geliyor. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Burak 7 ay önce Şikayet Et
    Ha faizin adinin cevrilmis hali
    Cevapla