Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nden ABD çıkarması

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, New York'taki Times Meydanı'ndaki dijital panolarda "Invest in Türkiye" mesajını yayımladı.

GİRİŞ 20.09.2023 17:31 GÜNCELLEME 20.09.2023 17:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin küresel tedarik zincirindeki konumunu sağlamlaştırarak ileriye taşıyacak, katma değerli ve teknoloji odaklı yatırımları çekmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, ülkenin potansiyelini tanıtmak amacıyla yaptığı çalışmalarına yenisini ekledi.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin "Türkiye: Dayanıklı Yatırım Ortağınız" ve "Invest in Türkiye" mesajları, New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'ndaki dijital panolarda yayımlandı.

Mesajlar, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu dolayısıyla şehrin dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırladığı haftada 3 gün boyunca düzenli aralıklarla gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, söz konusu ifadelerle, dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomisiyle Türkiye'nin, sürdürülebilir uluslararası doğrudan yatırımları çekmek için yatırımcı dostu politikalar ve geniş yetenek havuzunun yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesiştiği noktada küresel pazarlara erişim sunduğu mesajını vermeyi amaçlıyor.

Güçlü ve dayanıklı ekonomi

Güçlü, dayanıklı ve hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip Türkiye, yatırım süreçlerini kolaylaştırıcı reformları kararlılıkla hayata geçiriyor, derin, yetenekli ve rekabetçi bir yetenek havuzu sunmasının yanı sıra, Avrupa, Asya ve Afrika’nın kesiştiği noktadaki stratejik konumuyla küresel pazarlara erişim sağlıyor.

Uluslararası yatırımcıların Türkiye'yi coğrafi komşularından ayırmasında, ülkenin genç, nitelikli, rekabetçi, teknolojiyi yakından takip eden ve girişimci iş kültürüne sahip yetenek havuzu öne çıkıyor.

Türkiye'de e-mobilite, yaşam bilimleri, enerji depolama, kimya, bilgi ve iletişim teknolojileri, makine, ileri üretim, savunma, havacılık ve tarım desteklenen öncelikli sektörler arasında yer alıyor.

Türkiye'nin performansı son yıllarda katlandı

Son 20 yılda ortalama yüzde 5,4 büyüyen Türkiye, G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan'ın ardından dünyanın en hızlı büyüyen 3'üncü ekonomisi konumunda bulunuyor.

Kovid-19 salgını ve küresel ekonomik şoklara rağmen dayanıklılığını kanıtlayan Türkiye, son 20 yılda güçlü bir sürdürülebilir kalkınma modeli ortaya koyuyor.

​​​​​​​Türkiye'nin 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatı, 2022'de 255 milyar dolar oldu. Ülkenin küresel ihracattan alınan pay yüzde 1’in üzerine çıktı. İhracat tutarı 1 milyar dolar ve üzerinde olan ürünlerin sayısı 2002'de 9 iken 2022'de 53’e ulaştı.

Ülkeye uluslararası doğrudan yatırım girişi, 1980-2002 yılları arasında 15 milyar dolar seviyesindeyken, bu rakam 2003-2023 yılları arasında 256 milyar doları geçti.

2002'ye kadar yüzde 0,2 olan Türkiye'nin küresel uluslararası doğrudan yatırımlardan aldığı pay, bugün yüzde 1'in üzerine çıktı. Uluslararası sermayeli şirketlerin sayısı son 20 yılda 10 kattan fazla artış göstererek 6 binden 80 bine yükseldi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • 1234 7 ay önce Şikayet Et
    Biri bedava reklamımızı yapmışlar demiş biri de bravo gurur duydum demiş? Yahu hangi panoya ne kadar süre ile reklam vermek istiyorsan veriyorsun parasını yayınlıyorlar. Ne bedavası? Bunun nesi ile gurur duydun? Pano reklamına bakarak kim yatırım yapar o da ayrı mesele. Ha akıllarda zihinlerde yer etsin, görünürlük, bilinirlik belki birinin aklına gelir falan.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 7 ay önce Şikayet Et
    1.derece fay hattı üzerindeki yerleşim alanları ormanlık alanlara dönüşmesi elzem.kademeli olarak eski yerleşim alanları yerine zemini sağlam birbiriyle bağlantılı mini yeni şehirler inşa edilmelidir.Yapı modelleri 2 -3 katı geçmemeli ve toki nezninde yapılmalı.eski yerleşim alanları kurulacak yeni yerleşim alanlara dönüşümünde arazi takas usuluyle geçiş sağlanmalı
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 7 ay önce Şikayet Et
    Malesef ülkemizde yaşanan her büyük deprem sonrası büyüme kalkınmada sekteler ve ekonomi krizler yaşaniyor bu nedenle Türkiye yüzyılına damga vuracak en akıllı proje, güvenli ve yaşanabilir yerleşim alanları projesi olmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 789 7 ay önce Şikayet Et
    Gurur duydum. tebrikler.
    Cevapla
  • Hfcv 7 ay önce Şikayet Et
    Bedava reklamımızı yapmışlar
    Cevapla
  • 1234 7 ay önce Şikayet Et
    İç Anadolulu Amca gurur abidesi demiş. Baya bi sapla samanı karıştırmış. Böyle reklamla falan uğraşmaya ihtiyacımız olmasaydı belki gurur duyulacak bir durum olurdu. Reklam verilmiş kötü bişey demiyorum. Ama gurur duyulacak hiç bişey yok bunda.
    Cevapla
  • Zekai Yavaş 7 ay önce Şikayet Et
    Nüfusun %10'u Avrupa'ya, Amerika'ya topuklamış, imkan bulsa yarısı yarın topuklar. Halkın yarısına yakını yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Aşağıda İç Anadolulu Amca her coğrafyada etkimiz var falan diyor. Hayatın boyunca iç Anadolu'ya sıkışıp kalınca öyle zannediyor demek ki insan.
    Cevapla
  • İç Anadolulu amca 7 ay önce Şikayet Et
    Egeli neresi basit bunun bassaydiniz parayı o zaman yaptirabilseydiniz yaptirsaydiniz, bal gibide gurur abidesi sizin zamninizda bırak bunları bir yere gidip oturacak tabureyi bile bulamazdiniz şimdi hem binamiz var hem reklamımız var hem herkese hitap gücümüz var ve her cografyada etkimiz var ,eskiden siz bunun neresindeydiniz?
    Cevapla
  • Egeli uşak 7 ay önce Şikayet Et
    Ne bedavası ABD babasını tanimaz para için ver parayı seninde yaparlar varsa 1 saatlik 200 bin dolar senin bile yaparlar bu kadar basit bizimkiler de vermiş para reklam yaptirmislar reklamı işte bukadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle