Doğu Karadeniz'in bal ihracatı 2,1 milyon doları buldu

Doğu Karadeniz'den ocak-ağustos döneminde yapılan bal ihracatı yüzde 90 artarak 2 milyon 101 bin dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz'in bal ihracatı 2,1 milyon doları buldu
Doğu Karadeniz'in bal ihracatı 2,1 milyon doları buldu
GİRİŞ 18.09.2023 13:57 GÜNCELLEME 18.09.2023 13:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, gazetecilere Doğu Karadeniz'den yılın 8 ayında 734 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Söz konusu ihracattan 2 milyon 101 bin dolar gelir sağlandığını vurgulayan Gürdoğan, "Bölgemizden geçen yılın aynı döneminde ise 451 ton karşılığı 1 milyon 105 bin dolarlık bal ihraç edilmişti. Böylece, Doğu Karadeniz'den yapılan bal ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla miktarda yüzde 63, değerde ise yüzde 90 artmış oldu." diye konuştu.

Gürdoğan, bölgeden ocak-ağustos döneminde en fazla balın ABD'ye ihraç edildiğini belirterek, "ABD'yi İsrail ve Suudi Arabistan takip etti. Bölgemizden bu dönem ABD'ye 1 milyon 2 bin 62, İsrail'e 378 bin 786 ve Suudi Arabistan'a da 200 bin 134 dolarlık bal satıldı." dedi.

Bölgeden geçen yılın aynı döneminden farklı İsrail, Suudi Arabistan, Almanya, Ürdün ve Azerbaycan'a da bal ihraç edildiğini anlatan Gürdoğan, "Bal ihracatından elde ettiğimiz gelir sevindirici. İlerleyen günlerde ihracat artışımızı sürdürerek yılı çok daha güzel rakamlarla tamamlayacağımıza inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Gürdoğan, bal ihracatının ürün çeşitliliği, organik ürün, coğrafi işaretli ürün ve markalı ürün ihracatı ile daha da artırılabileceğini kaydetti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Tuketici 7 ay önce Şikayet Et
    Kg hesap edince ihracata fiyat 250 TL görünüyor geçen sene fiyat bu sene iyi bal piyasaya 750 TL'den aşağı bulamadık ...
    Cevapla
  • tirci 7 ay önce Şikayet Et
    Bayburt.taşocagi köyü balida çok güzel tavsiye ederim
    Cevapla
  • Tosuny 7 ay önce Şikayet Et
    Bu doğu Karadeniz balı, anzer balı felan hep reklam. Hiçbir bilimsel doğrulanmış kalitesini gösteren araştırma yok. Dünyanın en güzel balı besin değeri yüksek Mersin'de Eğriçayır yaylasının balı çıktı. Türkiye'de değil dünyada. Hemde anzer balının üçte biri fiyatına...
    Cevapla
  • Karadeniz 52 7 ay önce Şikayet Et
    Marka. Olmak kolay değil klavyeden sallamak kolay. Anzer Türkiyenin en kalitelisidir sen istediğini alir tüketirsin
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Egriçayır balının gerçeğini bulabilirseniz , bana da yollayın, aynı şekilde anzer balınıda, piyasa sahte bal dolu ama denetleyen yok...
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    şeker balı yahu katdaenizde güneş yokki arı bal yapsın
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ithal ettiğimiz 4 adet lüx araba parası,bize togg gibi iha siha gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin artması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle