Fındık fiyatındaki artış üreticiyi sevindirdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde fındığın fiyatı 10 lira daha yükselerek 100 liraya ulaştı.

GİRİŞ 17.09.2023 21:48 GÜNCELLEME 18.09.2023 11:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Zonguldak’ın Alaplı’da gün içerisinde artışla başlayan fındık fiyatı 10 lira daha yükseldi. Karadeniz’in önemli geçim kaynağı olan fındık hasadı 15 Ağustos'ta başladı.

Büyük zahmetlerle toplanan fındıkların büyük bölümü okulların açılmasıyla üreticiler tarafından satıldı. Fındık fiyatında 24 saat içinde serbest piyasada önceki gün 90 TL olan fındık, dün 10 lira yükselerek 100 liraya ulaştı. Alaplı'da kabuklu fındık fiyatı brüt 100 liraya yükseldi. 54 randıman fiyat ise 107 lirayı geçti. Fiyatların artması halinde Giresun’da olduğu gibi Alaplı’da fındığın 130 liraya yükseleceği ifade ediliyor.

"3 haneli rakamın üzerinde bekliyorum"

Fındık fiyatının üç haneli rakamlara çıkacağını ifade eden Alaplı’da önde gelen fındık tüccarlarında Mustafa Acar, "Fındık fiyatları ihracata bağlı olarak her gün yeni bir rekora doğru gidiyor. Fındık fiyatları kısa zamanda 75 TL. den başlayarak şu an 100 TL'ye dayandı. Bunun sebebi ülke çapında rekoltenin az olması, fındığın talebi fazla olması. Fındığın diğer emtialar göre ucuz kalması olarak değerlendiriyoruz. Şu an 100’lü rakamlara telaffuz etmeye başladık. Üretici pazara yavaş indirmeye devam ettirdiği sürece bunun daha da iyi olacağını ön görüyoruz. Biz her şunu zaman diyoruz. Vatandaş acele etmesin fındığı piyasaya sürmesin. Fiyatlar her gün değişiyor. Yılların verdiği tecrübeye dayalı fındık fiyatının Eylül ve Ekim ayından itibaren artarak devam edeceğini çok rahatlıkla söyleyebilirim.3 haneli üzerinde fiyat bekliyorum. Hanenin içinde ikinci sıfırın nereye gideceği konusunda bir şey veremem. Fındığın fiyatını belirleyecek üreticinin kendisi. Üzerine düşeni yapması lazım” dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • muhafız 7 ay önce Şikayet Et
    bu stokçuluk fırsatçılık her ne derseniz olmuyormu? iç anadolu patetes soğan stok yapamazsın karedeniz tabii maliyetler arttı ,ihracat önemli, üretici perişan ,yazın satma kışın sat, iç kurdu geldi rekolte düşük vs ver zammı ama iş kiraza gelince onca agaç kesildi kimsenin haberi bile olmadı.saygılar
    Cevapla
  • Misa 7 ay önce Şikayet Et
    Yedirme çocuklara çikolata hadi görelim
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    üretici fındığı 10 15 gün önce düşük fiyata tüccara sattı üreticinin değil tüccarin işine yaradı fiyat artışı
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    ne alaka çoğu insan bekletiyor burası giresun
    Cevapla
  • Cepni 7 ay önce Şikayet Et
    Serbest piyasa 110 lira gunaydin
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 7 ay önce Şikayet Et
    Alaplının üstünden karga geçiyor karga, karga geçiyor karga Ben artık fındık yemeyecen dalga geçiyom dalga, dalga geçiyom dalga.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle