Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı

Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için eylül ayı içerisinde 579 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldı.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı
Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı
GİRİŞ 16.09.2023 12:13 GÜNCELLEME 16.09.2023 15:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizdi.

Göktaş, bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini ifade etti.

Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, çocukların ekonomik gerekçeler nedeniyle ailelerinden kopmamasını amaçladıklarını kaydetti.

"Aileleri yalnız bırakmıyoruz"

Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Göktaş, “Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Eylül 2023 ödemesi olarak toplam 579 milyon TL yatırdık” dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ali 7 ay önce Şikayet Et
    Amaç zaten tembel bagımlı bir toplum yaratmak dünyada böyle toplumlar var bakın hangisi görün artık. O yüzden her zaman türk öğün calış güven dedi atalarımız ama geldiğimiz noktada kimin suçu yokki
    Cevapla
  • mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    insanlar iyice beleşçiliğe alıştı. engelli yada bir sağlık sorunu olmayana niye yardım yapılırki iş verin çalışsınlar adam çocuk parasını alıp kahvede çatır çatır yiyor.deprem bölgesinde birsürü işçi ihtiyacı var gitmiyorlar. o zaman yardımda vermeyeceksin. işsizim diyor herkese bir çocuk yapıyor çalışmayan çocuk yapmayın yasaklayacaksın
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 7 ay önce Şikayet Et
    Emeklilere 20/30 bin bir destek ödeme yapılmalı. Yıl sonuna kadar Borçlandılar. Tüm kira artışında devlet olaya el koyacak. Eski kiracı yüzde 25 artıracak,ev sahibi daha fazla istiyor ise devlet ile ulaşacak,, yüzde 25 üstünü devlet desteği karşılayacak. Öyle ekonomi düzeni bozulup asgari ücretten fazla kira için siz aranızda uzlaşı yapın olmaz. Sorun senden,sorumlu olacaksın.
    Cevapla