Güney Kore'den Türkiye'ye büyük yatırım hazırlığı! Dümeni kırdılar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin televizyon ve cep telefonundan sonra Türkiye'deki üretim çeşitliliğini artıracağını belirtti. Bunların arasında nükleer enerji, elektrikli otomobil ve savunma geliyor.

GİRİŞ 16.09.2023 12:04 GÜNCELLEME 16.09.2023 14:14
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin bir araya geldiği 24. Dünya Bilgi Forumu'na katılan Kacır, ziyaretini ve diğer temaslarını AA muhabirine değerlendirdi.

Kacır, ziyareti sırasında Güney Kore'nin Samsung, LG Electronics, Hyundai, LG Energy, CS Wind ve L&F gibi birçok farklı alanda faaliyet gösteren önemli teknoloji ve enerji firmalarının üst yöneticileriyle görüşüldüğünü belirterek, "Türkiye'nin hem Gümrük Birliği üyesi olarak hem de bütün dünyaya ihracat gerçekleştirme potansiyeli taşıyan bir ülke olarak onlara sunduğu fırsatları paylaştık." ifadesini kullandı.



Görüşülen firmaların Türkiye'ye ilgisinin çok yükseldiğini ve gelecek dönemde bu yatırımların peşi sıra gerçekleşmesini hedeflediklerini vurgulayan Kacır, "Tabii Türkiye'nin en büyük avantajı, her zaman vurguluyoruz ki nitelikli insan kaynağı, nitelikli beşeri sermayesi, genç ve dinamik nüfusu. Bu, gerçekten pek çok sektörde muhataplarımızın da takdir ettiği şekilde, Türkiye'nin en önemli kuvvet çarpanı." diye konuştu.

Bakan Kacır, bu yıl 24'üncüsü düzenlenen "Dünya Bilgi Forumu"na katıldıklarını ifade ederek, bu kapsamda "Türkiye'nin özellikle mobilite teknolojilerinde attığı adımların ve özellikle Togg özelinde gerçekleşen başarı hikayesinin ve bundan sonrası için atılacak adımların" paylaşıldığı bilgisini verdi.

Kacır, "Son olarak bir yatırım resepsiyonunu Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisiyle gerçekleştirdik. Burada da Kore'nin iş dünyasının önde gelen isimleriyle ve Bilim, Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri Bakanı'yla bir araya geldik." dedi.

GÜNEY KORE'DEN TÜRKİYE BÜYÜK YATIRIM

Güney Kore ile yüksek teknoloji, savunma sanayisi ve nükleer enerji alanlarında işbirliği potansiyelinin olduğunu değerlendirdiklerini ve bu işbirliğini gerçek kılmak için de birlikte gayret göstereceklerini belirten Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görüyorum ki iki dost ülke olarak özellikle yeni ve yenilikçi teknolojilerde, derin teknoloji alanlarında önümüzdeki dönemde büyük yatırımlara birlikte imza atabiliriz. Önemli işbirliklerini birlikte gerçekleştirebiliriz. İnsanlığın yararına projeleri beraber hayata geçirebiliriz. Ayrıca, elektrikli otomobil, batarya teknolojileri, elektronik, rüzgar türbinleri, yüksek teknoloji, savunma sanayi ve nükleer enerji gibi alanlar başta olmak üzere Güney Koreli şirketler, Türkiye'de yatırım fırsatlarını değerlendiriyorlar."

Bakan Kacır, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çeken faktörlere ilişkin yabancı firmaların, elektronik araçlar, ev aletleri, rüzgar enerjisi gibi farklı alanlarda Türkiye'nin üretim faaliyetlerine dikkati çekti.

Türkiye'nin halihazırda "otomotiv üssü" olduğunu ifade eden Bakan Kacır, rüzgar enerjisi bileşenleri üretimi konusunda da Avrupa'dan büyüyen talebin altını çizdi.

Bakan Kacır, televizyon, cep telefonu gibi elektronik araçların da Türkiye'de üretildiğini belirterek, "Biz bu üretim bazının, kapasitesinin artmasını ve çeşitlenmesini hedefliyoruz." dedi.

Kacır, "Türkiye'nin özellikle son dönemde elde ettiği siyasi ve ekonomik istikrar, bütün yatırımların önünü açan temel faktör." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Gormeden inanmayin her soylenene inansaydik dunyanin en zengin ulkesi olurduk halkin gozune boyamaya alistilar gercekler tam tersine soyluyor
    Cevapla
  • Pamukkale 7 ay önce Şikayet Et
    Zaten sizler görsenizde görmezden gelirsiniz çünkü chp ve namkörsünuz
    Cevapla
  • Serkan 7 ay önce Şikayet Et
    Trakyada Komunist Çin malı dandik nükleer enerji santralì iatemiyoruz ülkemizde bunun yerine işciliği güzel tertipli Güney Kore ile beraber Nükleer santral yapılsın tercih edilsin!
    Cevapla
  • @tepkiye tepki 7 ay önce Şikayet Et
    WSJ makale: China’s Global Mega-Projects Are Falling Apart! ara oku! Çinliler sahte ürün sertifika dandik işçilik&kalite dünyada bir üstünü yoktur! Kimse Trakyada Çin malı nükleer santral kurup güzelim Istanbula ve çevre ülkeleri ortadoğuya tehlikeye sokmasın! Trakyada Çin malı nükleer santral istemiyoruz! Alternatif Güney Kore Hindistan Kanada .. malı nükleer santral tercih edilsin!
    Cevapla
  • Nakim 7 ay önce Şikayet Et
    Sana soran oldumu
    Cevapla
  • tepki 7 ay önce Şikayet Et
    aldigin usa mali dediklerin hepsi cin de yapiyor haberin var mi parasina gøre kalitesiz de var kaliteli de usa avrupa mali nerde yapiyor haberin var mi ac arkasinda bak ne yazar cin yazar
    Cevapla
  • Cengiz 7 ay önce Şikayet Et
    Adamlar burada üretse ne olacak fabrikanın kapısından çıkmadan bandrolü yapıştırıyorsunuz. Ha Kore'den gelmiş ha Adana'dan... örneğin Fiat Türkiye'de üretiliyor araba Avrupa'da TL cinsinden 460 bin burada 950 bin... buyur.
    Cevapla
  • İskender 7 ay önce Şikayet Et
    Herşey yerinde ucuzdur, yoksa italya hangi kıtada.. aklını „sevsinler”..
    Cevapla
  • Rutruso 7 ay önce Şikayet Et
    Yatır Türklere Güney Kore,hep gürcü mü yatıracak!!
    Cevapla
  • İzmit Körfezi 7 ay önce Şikayet Et
    İzmit Körfezindeki riskli fabrika ve tesisler( LPG tesisi ve Tüpraş vb) Karadeniz kıyısına taşınabilir bu alanda otomotiv sanayi için daha faydalı olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle