Cevdet Yılmaz'dan dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi! Tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayın programında vatandaşlara vergi müjdesi verdi. Yılmaz, doğrudan vergilerin artacağına belirterek "Gelir düzeyine göre vergi alınmasını hedefliyoruz" dedi.

GİRİŞ 16.09.2023 01:56 GÜNCELLEME 16.09.2023 10:41
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Orta Vadeli Program'ın (OVP) ardından sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Habertürk TV canlı yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vatandaşlara vergi müjdesi verdi.

'VERGİ GELİRLERİNDEKİ ARTIŞ İÇİN DÖRT ÖNEMLİ KONUDAN BAHSEDEBİLİRİZ'

Vergi gelirlerinde artışı sağlayan dört önemli konu var diyen Yılmaz, "Vergi gelirlerindeki artış her zaman vergilerdeki artış olmak durumunda değil. Dört önemli etkiden bahsedebiliriz. Birincisi; bu yıl tedbirler aldık. Bütçe açığımızı aşağıya çekebilmek için. O tedbirlerin 2023'e yansıması yarım yıl 2024'e yansıması tam yıl olacak. Kayıt dışılıkla etkin ve dijital verileri kullanarak mücadele edilecek. Taahhuk-tahsilat oranlarını artırıcı tedbirler görüyoruz. Vergi oranlarında oransal değişiklik yapmadan bir farklılık oluşturacak. Enflasyon kamunun giderlerini ve vergi gelirlerini de artırıyor. Bütün bunlarla baktığımızda vergi gelirlerindeki artışı izah edebiliriz." dedi.

Cevdet Yılmaz'dan dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi! Tarih verdi

GELİR DÜZEYİNE GÖRE VERGİ SİSTEMİ GELİYOR

Sosyal adalet açısından gelir düzeyine göre vergi sistemi getirileceği müjdesini veren Cevdet Yılmaz, "Türkiye'de herkes vergi reformu yapılmalı diyor. Kabaca bir uzlaşı var. Sadeleştirmekten bahsediyor insanlarımız. Doğrudan vergi dolaylı vergi meselesi var. Mevcut yapıyı tartışmamız gerektiğine inanıyorum. Dolaylı vergilerin payı çok yüksek. Doğrudan vergiler nispeten düşük. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde oransal olarak doğrudan vergilerin payının artmasının sosyal adalet açısından gerektiğine inanıyorum. Gelir düzeyi ne olursa olsun herkesten aynı vergiyi almak değil, düşük gelirli kesimlere daha az sorumluluk yüklenmesi anlamına geliyor. Dolaylı vergide bu ayrımı yapamıyorsunuz. Orada sosyal adaleti şöyle gözetiyoruz, dar gelirlilerin fazla kullandığı kalemleri yükseltmeyi düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz'dan dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi! Tarih verdi

'EN KRİTİK KONU KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELE'

Vergi gelirlerinde en kritik konunun kayıt dışı ile mücadele olduğunu söyleyen Yılmaz, "Her zaman vergi gelirleri oran artınca artacak diye kural yok. En kritik konu kayıt dışılıkla mücadele. Bugünkü dijital imkanları düşündüğünüzde bizim çok etkili şekilde bu alanı kullanmamız gerekiyor. Bunu yaptığınızda doğrudan vergiler de artmış oluyor. Gönül arzu eder dış yatırımcı açısınan vergiler düşük olsun. Devlet olarak yapmanız gerekenler var. Eğitim, sağlık, yol, güvenlik hizmetlerini sürdürmek durumundasınız. Bunu da sağlıklı kaynaklarla disiplinli yapmak en doğrusu." şeklinde konuştu.

Cevdet Yılmaz'dan dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi! Tarih verdi

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 147
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Gelir düzeyine göre vergi olmalı evet ama gelir düzeyini bilmekten aciz bir hantal yapı var devlet kurumlarında. Esnafın her kesimi fahiş kar marjıyla çalışıyor ama beyana gelince sıfır gelir.devleete esanafı vergi kapsamından çıkarıyor çünkü sahte beyana bakıp aldanıyor.adam 20 m2 dükkanda ticarwt yapıyor ama gayrimenkul zengini.vergisiz kazanç ne güzel.ciro olduğu gibi cebe kalıyor.
    Cevapla
  • Emekli 7 ay önce Şikayet Et
    Emekli ayligima zam yapılmadı söz VERILDIGI HALDE. 7500 ALMAYA DEVAM BU PAHALLILIKTA. 2011 MODEL ARACIMIN ANCAK TEMMUZ VERGİSİNİ ZAR ZOR YATIRDIM EK VERGİYİ YATIRAMADIM NE OLACAK BİLMİYORUM. 3 AY SONRA MUAYENESİ VAR EK VERGI YATMAYIMCA FENNİ MUAYENEYE ALINMAYACAKMIŞ .ORDANDA KAMBUR ÜSTÜNE ZAMBUR BİNECEK. ONDAN SONRA BATTI BALIK YAN GİDER DEYİP HERHALDE İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN ..YA Sabır.
    Cevapla
  • Cihangir 7 ay önce Şikayet Et
    Parayı hem kazanırken hem harcarken vergi nedir abi? Tüm kazandığı anca yetiyor zaten.
    Cevapla
  • Usman 7 ay önce Şikayet Et
    Ssk Bağkur emeklisine özel mi özel vergi getirilmesi icap ediyor Syn cavca Yılmaz bey bunu dikkate alın lütfen
    Cevapla
  • Sedat 7 ay önce Şikayet Et
    Yatırımcıdan vergi alınmaması. Adamlar istihdam ve üretim sağlıyor. Diğer vatandaş kuyumculara ve döviz alarak gavura çalışıyor. Vergiyi yastık altına çalışana uygulamak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle