Türkiye ile Bulgaristan arasında protokol anlaşması imzalandı!

Türkiye ile Bulgaristan arasında turizm alanında ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik protokol imzalandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "ortak çalışmaları daha ileri taşıyacağız" dedi.

Türkiye ile Bulgaristan arasında protokol anlaşması imzalandı!
Türkiye ile Bulgaristan arasında protokol anlaşması imzalandı!
GİRİŞ 15.09.2023 17:19 GÜNCELLEME 15.09.2023 17:19
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

The Marmara Taksim'de gerçekleştirilen Türkiye-Bulgaristan 4. Turizm Karma Komisyon Toplantısı'na katılan Bakan Ersoy, Bulgaristan Kültür Bakanı Zaritsa Dinkova ve beraberindeki heyetle de bir araya geldi.

Bakan Ersoy, bir önceki toplantıyı 2021'de Sofya'da düzenlediklerini belirterek, "Turizm, ziyaretler aracılığıyla insanların birbirinin kültürünü, gündelik hayatını, gastronomisini ve tarihini deneyimlemesine olanak veriyor. Kültür ve turizm alanı ikili ve çok taraflı ilişkileri geliştiren ve milletlerin birbirini anlamasını kolaylaştıran, onları yakınlaştıran en etkili yumuşak güç araçlarındandır." dedi.

Karşılıklı kültürel mirasın restorasyonunun dünya kültürel mirasına katkı sunacağına dikkati çeken Ersoy, kültürel miras ürünlerinin iki ülkenin halkları tarafından ziyaret edilmesinin de turizme karşılıklı olarak büyük katkı sunacağını dile getirdi.

"İMZALANAN TUTANAK TURİZM İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİNE VESİLE OLACAK"

Mehmet Nuri Ersoy, Bulgaristan ile uzun yıllardır süregelen komşuluk ilişkileri ve ortak çalışmalardan son derece memnun olduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Son yıllarda bu süreç daha da büyük bir ivme kazandı. Kültür ve Turizm Bakanı olarak ben de turizm alanında ortak çalışmalarımızın daha ileri taşınması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.

Bir önceki toplantımızı gerçekleştirdiğimizde pandemi halen yoğun bir şekilde devam etmekteydi. Salgın sürecinde ülkelerimiz arasındaki iş birliği sürecini canlı tutmayı başardık. Pandeminin sona ermesinden sonra turizm verilerimiz de hızla yukarı yönlü bir ivme kazandı. Karşılıklı olarak ülkelerimiz arasında gerçekleşen seyahatlerde çok büyük bir artış gerçekleşti.

Bildiğiniz üzere artık Bulgar vatandaşları pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikleriyle ülkemize seyahat edebilmekte. Ziyaretlerin artışında bu düzenlemenin de büyük etkisi oldu. Bu durum bizleri çok mutlu etti. Alınan kararın ne derece isabetli olduğunu gösterdi. İki ülke arasındaki turizm ilişkilerini değerlendireceğimiz bu toplantıda, gündeme alınan konuların ve toplantı kapsamında imzalanan tutanağın, iki ülke turizm ilişkilerinin daha da gelişmesine vesile olacağına dair inancım tamdır."

KARŞILIKLI TURİST SAYILARINDAKİ ARTIŞ HACMİ GELİŞTİRİLECEK

Karşılıklı olarak turist sayılarındaki artış hacmini geliştirmek için yeni bir yol öneren Ersoy, Bulgaristan Havayollarının uçuşlarını artırmasının turist hacminin büyümesine katkı sağlayacağının altını çizdi.

Bakan Ersoy, Bulgaristan'ın turizm profesyonellerini 7-9 Aralık 2023'te İzmir'de gerçekleştirilecek "Travel Türkiye İzmir" turizm fuarı ile 6-9 Şubat 2024'te İstanbul'da düzenlenecek EMITT fuarına katılmaya davet etti.

Bulgaristan Kültür Bakanı Zaritsa Dinkova ise Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ticari alanda çok gelişkin olduğunu belirterek, Sofya ile İstanbul arasında yeni bir uçuş hattı açacaklarını ve bunun turizmi olumlu etkileyeceğini söyledi. Dinkova, iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirme potansiyeli taşıyan her türlü girişime tam destek vereceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından iki ülke arasında turizm alanında ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik protokol imzalandı.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Ali eyüpoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    Bulgar çok eziyet ediyor izin zamanı Gişeleri artırsın lar 7 saat bekledim kapıkuleden bulgara giremedik sebebi Bulgar KAPIKULE bırakıyor onlar keyfii bekletiyor gişe sayısı az
    Cevapla
  • Laz 7 ay önce Şikayet Et
    Bence adil degil once turk vatandaslarin ulkelerinden gecerken guvenlikleri saglasinlar soymasinlar bulgarlar bizim ulkemizde ozgurce gezerken bizler vizemiz oldugu halde bulgarda yillardir soyul tehlikesiyle karsiyayiz bence adil degil yalnis bir karardir
    Cevapla
  • Celali bilgin 7 ay önce Şikayet Et
    Utanç duyuyorum Bulgar çingeneleri vizesis ülkeme girecek bizler pasaportla vize almadan giremiyoruz bu hiç adil değil protokol yanlış olmuştur ben onaylamıyorum bu yanlışı hemen düzeltin
    Cevapla
  • Emine 7 ay önce Şikayet Et
    Hani vize vermiyor bulgaristan turkiyede yasayan lara bune sacmalik oysa bir zamanlar kovalayarak gonderdikleri atalarimizin çocuklarini ve kendilerini tekrar geri istiyor ama yinede bu nu zor şartlar sunuyor yok 50 yok 48 maciri kardeşim atalarımızı kovalarken ocaklarindan yurdlarından sordunuzmu evlat torun soramazsinız daha dogmayan ve sizler bu günah daha dogmamistik.36 macir kızı
    Cevapla
  • Emrehan Ayyıldız 7 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl Türkçe? Hiç birşey anlaşılmıyor
    Cevapla
  • Kenan korkmaz 7 ay önce Şikayet Et
    İlk önce bulgaristanın bize uyguladığı vizeyi bir kaldırın onlar serbest bir şekilde türkiyeye girerken biz vize almadan giremiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle