Tarlada 3 TL, markette 24 TL! İsyan ettiler

Gıda ürünlerin tarladan satış noktasına gelene kadar zamlanıyor. Adana'daki limonun yolculuğunda ise bu fiyat artışı 7-8 katına çıkıyor.

Tarlada 3 TL, markette 24 TL! İsyan ettiler
Tarlada 3 TL, markette 24 TL! İsyan ettiler
GİRİŞ 15.09.2023 14:35 GÜNCELLEME 15.09.2023 14:35
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Adana ve çevresindeki bahçelerde kilosu 3, halde 4 liraya satılan limon, kentteki marketlerin raflarında kilosu 18-24 lira arasında satılıyor.

Limonun kilosu bahçeden 3 liraya çıktıktan sonra ikinci durağı olan meyve-sebze halinde ise kilo fiyatı 4 liraya çıkıyor. Kentteki marketlerde ise limon, 18-24 lira arasında raflardaki yerini alıyor.

Uzun süredir hal ve market fiyatları arasında fahiş fiyat farklarına dikkat çekmeye çalıştıklarını belirten üreticiler, tüketicilerin eline en fazla 7 liraya ulaşması gereken limonun 24 liraya satılmasının engellenmesi için denetim yapılmasını istiyor.

"Denetim olsun ki tüketici limonu ucuza alabilsin"

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, ürünü hal fiyatı üzerinden veya küçük farklarla tüketiciye sunamadıkları için üzgün olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Halden 4 liraya çıkan limonun fiyatı, markete gidene kadar 6 kat artıyor. Biz buna anlam veremiyoruz. Yetkililere defalarca seslenmemize rağmen hala neden denetim yapılmıyor? 4 liraya sattığımız limonu tüketicinin, en fazla 7 liraya alması gerekirken 24 liraya almak zorunda kalıyorlar. Oysa bu oranda artış olmaması lazım. Denetim olsun ki tüketici limonu ucuza alabilsin. Bu şekilde hem tüketici hem üretici mağdur oluyor.

"Bu fiyat farkı vatandaşa haksızlık"

Hal esnaflarından İsmail Gündüz ise market ve hal arasındaki fiyat farkının bu kadar yüksek olmasının vatandaşa haksızlık olduğunu belirterek taleplerini şu sözlerle dile getirdi:

Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Biz 3-4 liraya satış yapmakta zorlanırken marketler fahiş fiyatlara satıyor. Yetkililerin bu durumu sıkı bir şekilde takip etmesini istiyoruz. Üreticiler, esnaf olarak bu durumdan şikayetçiyiz.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 142
  • doğru yazan 7 ay önce Şikayet Et
    belediye şebeke suyu yerinde,,,, 0 tl,,, boru parası insanların vergisi ile yapılır nakliye yok,,, işçi parası devletten ama eve faturası 650 tl boş boş heryer gaza basıyor...bunu kimse kaleme gündeme alamıyor.. buna benzer çoook örnek varken...
    Cevapla
  • depremzede 7 ay önce Şikayet Et
    sadece marketlermi ??? adanaya 1 buçuk saat uzaklıkta olan iskenderun pazarında da 15 liradan aldım. pazarcılarda iyice azıttı..
    Cevapla
  • Vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    Çok acil olarak ; tüm sebze meyve hallerin işletilmesi yeniden belediyelerin veya ilgili bakanlığın yetkisine bırakılmalıdır
    Cevapla
  • Qwe 7 ay önce Şikayet Et
    Toptancıya 3 TL diyen çiftçi vatandaş gelince 30 TL çekiyor. Boşver herşey güzel
    Cevapla
  • Güneyli 7 ay önce Şikayet Et
    Marketiçiyi geçtik pazarcıda halden yada üreticiden almıyormu onlarda misli misli fiyata satıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle