Türkiye'ye ortaklık teklifi: 'Savunma sanayinize çok güveniyoruz

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki deneyimlerine çok güvendiklerini söyleyen Demokratik Kongo Cumhuriyeti heyetine başkanlık eden Poba, Türkiye ile ortaklık kurmak istediklerini ifade etti.

GİRİŞ 15.09.2023 16:11 GÜNCELLEME 15.09.2023 17:04
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen heyet, iki ülke arasındaki ticari iş birliğini geliştirmek amacıyla İzmir'de ziyaret gerçekleştirdi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti İçişleri ve Güvenlik Bakanı Asistanı ve Lemba Belediye Başkanı Jean-Serge Poba başkanlığındaki heyet, ilk olarak askeri, güvenlik ve benzeri amaçlı tekstil ürünleri üreten Akıncılar Taktik Tekstil şirketini ziyaret etti. Kıyafet ve koruyucu ekipmanlar hakkında bilgi alan Poba, firma ile işbirliği konusunda fizibilite çalışması yaptı.

Konuk heyet daha sonra İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, maden ve enerji firmasının yetkilileriyle bir araya geldi.

Son olarak Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Demircioğlu ile görüşen heyet, yürütülen sosyal projeler hakkında bilgi aldı.

Poba, AA muhabirine, Türkiye'nin özellikle savunma sanayi alanındaki deneyimlerine çok güvendiklerini söyledi.

Türkiye ile ortaklık ve iki toplum arasında dostluk kurmak istediklerini ifade eden Poba, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin birçok alanda ülkemize göre daha deneyimli olduğunu biliyoruz, bu nedenle ortaklık gerçekleştirmek için geldik. Ülkemizde barış ve güvenlik ihtiyacımız var. Bizimle ortaklık yapacak insanlarla yeni bir gelecek kurma ihtiyacımız var. Şu anda Afrika'ya yatırım yapmanın en iyi zamanı. İzmir'e de bunu anlatmak için geldik. Afrika şu an uyanmış durumda ve harekete geçiyor. Kongo'da madencilik gelişiyor. Afrika'nın en zengin ülkesi ve Türkiye'nin de büyük ve zengin bir ülke olduğunu biliyorum. Bu nedenle başta madencilik olmak üzere daha farklı alanlarda çalışabiliriz."

Akıncılar Taktik Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Can Uzuntepe ise Türk savunma sanayisi ürünlerinin dünyada oldukça üst standartlarda olduğuna dikkati çekti.

Kongo'dan gelen ekibin ürün ve kaliteden gayet memnun kaldıklarını söyleyen Uzuntepe, ilerleyen süreçler için işbirliğine açık olduklarını vurguladı.

Firmanın genel koordinatörü İlhan Şakiroğlu da Türkiye'nin yükselen yıldızı savunma sanayisine yapılan yatırımların meyvelerini vermeye başladığını belirterek, "Misafirlerimizle savunma sanayi, inşaat, maden ve enerji sektörleri başta olmak üzere değişik sektörlerde de iş birliği yapmak üzere bir araya geldik." dedi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    TC kelimesini o iğrenç ağzında çıkar 13 milyon depremzedey evsız sen emekli aç dıyosun hangi emekli açlıktan öldü.
    Cevapla
  • TC vatandaşı 7 ay önce Şikayet Et
    İktidara güven bitmiştir 20 yüzlü siyaset cumhur ittifakı bitmiştir emekliler mahalli seçimler için çalışıyor
    Cevapla
  • Memo 7 ay önce Şikayet Et
    Tam isabet olmuş...Helal
    Cevapla
  • Osmanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Mermi üretemeyen Türkiye den nerelere geldik. Saman kafalılar anlamaz
    Cevapla
  • Küresel güçe... 7 ay önce Şikayet Et
    Belçika zamanında kongo'da çok zulümler yaptı. Biz müslüman ülkeleri sahiplenelim ve kazan kazan para kazanalım. Böylece bize yönelirler. Küresel güç küresel düşünecek.
    Cevapla
  • Hfcv 7 ay önce Şikayet Et
    iyide müslüman değillerki.yüzde 2 sadece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle