Emeklilere 100'üncü yıl ikramiyesi verileceği doğru mu? İddiaların aslına Haber7 ulaştı

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceği yönündeki iddiaların aslına Haber7 ulaştı. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, böyle bir çalışmanın olmadığı belirtildi.

GİRİŞ 14.09.2023 21:29 GÜNCELLEME 15.09.2023 09:52
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Bugün medyada emekliye yönelik yeni bir ikramiye verileceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla yeni bir ikramiye ödemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma yaptığı öne sürüldü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir kereliğine ödeneceği ileri sürülen ikramiyenin 5 bin TL olacağı iddia edildi.

İDDİA ASILSIZ

Haber7’nin ulaştığı Hazine ile Maliye Bakanlığı kaynakları iddiaları yalanladı. Edinilen bilgilere göre, böyle bir çalışmanın olmadığı bildirildi.

BÜTÇE BÖYLE BİR YÜKÜ KALDIRMAZ

Kaynaklar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası oluşan ağır maliyet ve enflasyonla mücadele kapsamında yapılan maaş zamlarının ardından bütçenin böyle bir yükü kaldıramayacağı belirtti.

OCAK AYINA KADAR HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK

Yılbaşına kadar herhangi bir çalışmanın olmadığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük emekli maaşlarıyla ilgili bir talimat verdiği kaydedilirken Ocak ayı sonrasında beklenen bir düzenlemenin olduğu öğrenildi. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 107
  • caferd 7 ay önce Şikayet Et
    valla yılbaşında da kayda değer bir artış olmassa emekli iyice sefil olacak. ekmek parasını bulamaycak insanlar. bugün haber vardı memur maaaş ı 33 bin tl olcakmış ocak ayında. memur kesiminden başka kime yok sanki bu ülkede . yazıklar olsun, niyeti bozdular iyice
    Cevapla
  • Ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Eski iktidarlardan eleştirdiği ne varsa başına geldi. Emeklinin maaşı ödenemiyor demesinler diye öldürmeyecek kadar veriyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin ama bunların elinden değil. Önce gerçekten hayırlı idarecileri başımıza getirsin Rabbim.
    Cevapla
  • burhan 7 ay önce Şikayet Et
    delinin biri yine kuyuya taş attı. kırk deli de çıkarmaya çalıştı.
    Cevapla
  • Misafirim 7 ay önce Şikayet Et
    emeklilerin hakları gaspedildi çalındı
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Siyasiler yalana başvurursa ülkede güven kaybı oluşur, partisi de eriye eriye toz olur gider. Bir kara cahil olarak bu kadarına aklım ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle