Yüksek Hızlı Tren yolcu sayısında uçağı solladı!

Sivas’ta Temmuz ve Ağustos aylarında Yüksek Hızlı Trenle seyahat edenlerin sayısı hava yollarını tercih edenlerin sayısını ikiye katladı.

Yüksek Hızlı Tren yolcu sayısında uçağı solladı!
Yüksek Hızlı Tren yolcu sayısında uçağı solladı!
GİRİŞ 14.09.2023 15:00 GÜNCELLEME 14.09.2023 15:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ankara-Sivas arasında 26 Nisan 2023 yılında açılışı yapılan Yüksek Hızlı Tren hattında beklenilenin üzerinde yolcu yoğunluğu yaşanıyor. Açılış töreninden önce depremzedelerin taşınmasında kullanılarak hizmete alınan hat ile Sivas-Ankara arasında seyahat süresi konvansiyonel trenle 12, otomobille 5 saat sürerken, Yüksek Hızlı Trenle 2,5 saate düşmüş oldu.

İlk ayarda karşılıklı 4 sefer düzenlenirken, geçtiğimiz aylarda sefer sayısı karşılıklı 8 sefere çıkartıldı. Sefer sayısını iki katına çıkartılmış olmasına rağmen yolcular halen bilet bulamamaktan yana sıkıntılı.

UÇAĞI TERCİH EDENLERİN İKİ KATINA ÇIKTI

Seyahatlerinde Yüksek Hızlı Treni tercih edenlerin sayısı her geçen gün artarken, Temmuz ve Ağustos aylarında Yüksek Hızlı Treni tercih edenlerin sayısı uçağı tercih edenlerin iki katına çıktı.

Sivas’ta Temmuz ayında 45 bin 150 yolcu uçakla seyahat ederken, 77 bin 703 yolcu Yüksek Hızlı Treni tercih etti. Ağustos ayında ise 42 bin 150 yolcu uçakla seyahat ederken 84 bin 183 yolcunun tercihi Yüksek Hızlı Tren oldu.

"KONFOR AÇISINDAN UÇAK İLE EŞİT SEVİEDE"

Uçağa kıyasla Yüksek Hızlı Treni tercih eden yolcular, trenin uçağa oranla daha ekonomik ve konforlu olduğunu belirtti. Kaan Selçuk Çetindaş isimli yolcu, “Ekonomik olması tek tercih sebebim. Uçak ile hızlı trenin konforu eşit seviyede diyebilirim” dedi.

Esra Gök isimli yolcu ise, “Hızlı tren ile geldim. Yolculuğumuz güzeldi. Ankara üzerinden geldik. Normalde Antalyalıyım. Antalya’dan Ankara’ya gelmiştik, Ankara’dan arkadaşım ile buluştuk ve hızlı tren ile Sivas’a geldik. Tren yolculuğu güzeldi hızlıydı. Daha önce uçağa da bindim hızlı tren daha ekonomik” dedi.


Nildem Duman da, “Yolculuğum iyi geçti. Memleketime geldim, mutluyum. Tren konforu iyiydi hızlıydı. Bizi üzmedi. Otobüsle Muğla’dan Ankara’ya geldim. Ankara’dan da hızlı trenle Sivas’a geldim. Hem daha kısa sürdü hem de ekonomik olarak daha iyiydi. Ayriyeten havalimanına gitmekte bir süre ve ekonomi istiyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ankara sivas arası uçuşmu var ?
    Cevapla
  • hakkı 7 ay önce Şikayet Et
    bu hizmet sektörü hizmeti aşmış kar amaçlı çalışıyor oldu . THY olsun İDO olsun YHT hepsi vatandaşın gırtlağını sıkıyor. bu dönemde kar etmeyin ölecekmisiniz.
    Cevapla
  • üniversiteli 7 ay önce Şikayet Et
    Ekonomik plmanının yanıda En azında 1 veya 2 saat önce havalimanına gitmiyosun
    Cevapla
  • hızlı tren 7 ay önce Şikayet Et
    ey gidi Karadeniz, bekle sen. bir gün senide hatırlayan çıkar.
    Cevapla
  • ssk emeklisi 7 ay önce Şikayet Et
    kayseriyi niye es geçtiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle