Doping Hafıza, Amazon ile güçlerini birleştirdi

Bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada birçok ilki gerçekleştirip başarılarını katlayarak sürdüren Doping Hafıza, yaptığı uluslararası iş birlikleriyle de gücüne güç katıyor.

Doping Hafıza, Amazon ile güçlerini birleştirdi
Doping Hafıza, Amazon ile güçlerini birleştirdi
GİRİŞ 14.09.2023 14:10 GÜNCELLEME 14.09.2023 14:10

Dijital öğrenme platformunu tamamen yapay zeka ile çalışan bir altyapıya büründüren Doping Hafıza, çevrimiçi öğrenme hizmetlerine artan talep karşısında video içeriklerini kullanıcılarına kusursuz bir hızla ulaştırmak için Amazon Web Services ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında veriler bulutta merkezileştirilirken, içerik dağıtım yetenekleri de geliştirilerek hızı, gecikmeyi ve ölçeklenebilirliği iyileştirmek için 32 AWS hizmeti benimsendi. İş birliği üzerine değerlendirmelerde bulunan Doping Hafıza CEO’su Mert Kalkavan, “Çevrimiçi öğrenme içeriklerine olan ilgi her geçen gün artıyor ve Doping Hafıza olarak biz de oluşturduğumuz içeriklerle kullanıcılarımıza kusursuz hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun için altyapımızı en yeni teknolojilerle iyileştirmemiz gerekiyordu, biz de Amazon Web Services ile iş birliği yaptık” dedi. 

Hızına hız kattı 
Dijital öğrenme içerikleri konusunda Türkiye’nin lider markası Doping Hafıza kuruluşları dijital dönüşümlerinde destekleyen Amazon Web  Services ile dağıtım ağını modernleştirme konusunda iş birliği gerçekleştirdi. Kullanıcılarına kusursuz hizmet vermek için altyapı donanımını iyileştiren platform bu sayede; özellikle video içeriklerden kaynaklanan yoğunluk ve erişimde iyileştirmeye giderek içerik yayınlama hızlarını 5 kat artırdı. Doping Hafıza CEO’su Mert Kalkavan konu özelinde, “Kullanıcılarımızın sadece hayallerine ulaşmasına değil, yeni hayaller kurmasına da zemin hazırlamak istiyoruz. Bunun için kendimizi her geçen gün geliştirmeyi bir görev ediniyoruz. Amazon Web  Services ile yaptığımız çalışma da bu konuda oldukça kıymetli. Bu sayede içerik dağıtım hızımızı 5 kat daha artırdık. Depolamaya erişim için harcanan zaman ve çabayı yüzde 95 civarında azalttık " dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.