TZOB'tan mazot ve gübre çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesini istedi.

TZOB'tan mazot ve gübre çağrısı
TZOB'tan mazot ve gübre çağrısı
GİRİŞ 14.09.2023 10:21 GÜNCELLEME 14.09.2023 10:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticiler için ekim döneminde desteklenme çağrısında bulundu.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin önemli temel ürünlerinden olan ve Türkiye'deki ekiliş alanlarının yüzde 40'tan fazlasını kapsayan buğday, arpa ve kırmızı mercimekte ekime kısa süre sonra başlanacağını bildirdi.

Üreticilerin gübrenin yaklaşık yüzde 50'sini, tarımda toplam kullanılan mazotun yüzde 25'ini bu dönemde kullandığına dikkati çeken Bayraktar, son aylarda girdilerdeki fiyat artışlarına işaret etti.

Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesi çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"En ucuz üretim sürdürülebilir üretimdir, sürdürülebilir üretim için de üreticilerimizin yeterli girdi temin etmesi ve alın terinin karşılığını alması gereklidir. Ekim ayında verilecek mazot ve gübre destekleri bir an önce artırılarak verilmeli, sezona başlayan üreticilerimizin önü açılmalıdır. Aksi takdirde üreticilerimizin üretme isteği ve tüketicilerimizin gıdaya erişimi açısından zor günler bizi bekliyor."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Mehmet yiğit 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın ziraat odasi başkanı siz görevinizi neden yapmıyorsunuz 3 malatya millet vekili kaysı ticareti yapıyor irandan zerdali denen iran kaysısını tırlarla malatyaya getiritip malatya kasısına katarak yurt dışına ihraç ediyor devlet nerede kaysı yüklü onlarca tır türkiyeye giriş yaparken kimse sormuyor bu nedir nereye gidiyor diyen gümruk yok onun için malatya kaysısının fiatı açıklanmad
    Cevapla
  • Arif 7 ay önce Şikayet Et
    Memur zamanında tencere tava çaldı..bizi temsil eden başkan sen ne yapıyorsun
    Cevapla
  • Ümit 7 ay önce Şikayet Et
    Şuan mazota gelen zamlar nedeniyle üretici benzin istasyonları na gidemez Hale geldi verilen mazot desteği ile de bir depo mazot alamıyor bir depo mazot la ne kadarlık iş yapabilirsin desteklemelerin çoğu toprağı Çok olanların Cebine giriyor onlar Ekim falan da yapmıyor lar tarlarını kiraya veriyorlar mahsül de para etmiyor tmo bir tmo bir ay randevu veriyor üstelik damper
    Cevapla
  • Yazıklar olsun 7 ay önce Şikayet Et
    Geçen yıl 6250 lira sattığmız arpayı bu yıl 5350 liraya sattık randevu almadık deprem bölgesi yerimizde yoktu kimsenin sesi çıkmıyor çifçi çığlık atıyor herkes kulakları tıkamış heryer güllük gülistanlık sanıyorlar bu mazota bu gübreye eksem seneye 7 lira olsa ne olacak fiyatı cebinden harcıyor gariban çifçi destekler yetersiz ürün para etmiyor
    Cevapla
  • Çifçi 7 ay önce Şikayet Et
    Deprem bölgesine nakti olarak ve yüzde yüz zamla verilmeli geçen yıldan buyana yüzde yüz artttı maliyet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle