Evde Bakım Yardımı hesaplara geçti

Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek vermek amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar lira tutarındaki "Evde Bakım Yardımı" hesaplara yatırıldı.

Evde Bakım Yardımı hesaplara geçti
Evde Bakım Yardımı hesaplara geçti
GİRİŞ 14.09.2023 10:17 GÜNCELLEME 14.09.2023 11:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakıma ihtiyacı olan bireyler, ailelerinin yanında destekleniyor.

"Evde Bakım Yardımı" 2006'da, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldı.

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5 bin 97 lira ödeme yapılıyor.

Toplam 566 bin vatandaş evde bakım yardımından yararlanıyor.

Eylül ayında da evde bakım yardımının ilgili bireylerin hesaplarına yatırılmasına ilişkin açıklama yapıldı.

"AİLE BÜTÜNLÜĞÜ KORUNUYOR"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu uygulama ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"BU AY TOPLAM 2,8 MİLYAR LİRA EVDE BAKIM YARDIMINI HESAPLARA YATIRDIK"

Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira evde bakım yardımını hesaplara yatırdık. Halihazırda 566 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Üzüldük ! 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ! Aile sosyal destek yardımlarından yapılan kesintiler hiç şık #OLMADI
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Sükür kültürümüzde bakimin yeri vardir. O paralari bence devlet kalkinmaya yatirsin. Türkiye de gibi dünyanin hic bir yerinde erken emekli olunamiyor. Devletimizin imkanlarina göre, devletimiz asiri dogrudan yardimlar yapiyor. Herkes ister, devlet insanina büyük katkida bulunsun. Ama bunun vakti daha gelmedi bence. Egitime, sanayilesmeye ulasima, kentsel dönüsüme yatirislin paralar.
    Cevapla