Bakan Kacır’dan Güney Kore’de ikili görüşme

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore’ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında Dünya Bilgi Forumu’nda konuştu. Kacır ayrıca resmi yetkililerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Kacır’dan Güney Kore’de ikili görüşme
Bakan Kacır’dan Güney Kore’de ikili görüşme
GİRİŞ 14.09.2023 09:20 GÜNCELLEME 14.09.2023 09:51

Bakan Kacır, Dünya Bilgi Forumu’nda yaptığı konuşmaya ilişkin paylaşımında, “Güney Kore’de katıldığım Dünya Bilgi Forumu toplantılarında Türkiye’mizin Milli Teknoloji Hamlesi ile teknolojik dönüşümünü anlattım. Invest in Turkey tarafından yatırımcılara yönelik düzenlenen resepsiyonda, Koreli yatırımcıları ülkemize davet ettim. Türkiye’nin nitelikli ve genç insan kaynağı, sanayi sektörleri değer zincirlerinde sahip olduğu konumu, planlı sanayi altyapıları, lojistik avantajlar ve uluslararası anlaşmalar sayesinde sunduğu ihracat fırsatları, 85 milyon nüfusu ve 60 milyondan fazla yabancı ziyaretçisiyle büyük ölçekli iç pazarı, sahip olduğu doğal kaynakları ve güçlü Ar-Ge, girişimcilik ve inovasyon ekosistemi yatırımcılar için eşsiz olanaklar sunuyor. Birlikte büyük işlere imza atabiliriz” dedi.

BAKAN KACIR, İKİLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

Bakan Kacır, ziyareti kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Kacır, yaptığı görüşmelere ilişkin paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

“Güney Kore Bilim, Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri Bakanı Lee Jong-Ho ile bilim ve teknoloji alanlarındaki iş birliklerimizi konuştuk. Yarı iletkenlerden yapay zekaya birlikte Ar-Ge yapabiliriz. Henüz endüstriyel ölçekte çip üreticilerden biri olmasak da, özellikle savunma sanayi sistemlerindeki çip üretim kabiliyetlerimizi, yapay zeka konusunda atmakta olduğumuz adımları, yapay zekanın etik çerçevesine ilişkin bakış açımızı, AB Ufuk Avrupa programlarındaki etkinliğimizi paylaştım. Güney Kore’nin 40 yılı aşkın zamandır mikroelektronik ve yarı iletken teknolojilerine yaptığı yatırım teknolojide elde ettiği başarının temel unsuru. İş birliklerimiz iki ülkeye de katkı sunacak. Dünya Bilgi Forumu Başkanı Chang Dae Whan ile de Türkiye ve Güney Kore ilişkilerinde atılabilecek adımları istişare ettik. Güney Kore medyasına verdiğim mülakatlarda iki dost ülkenin insanlık yararına birlikte başarılı olacaklarını paylaştım. 3 alana odaklanabiliriz: Yenilikçi teknolojiler, savunma ve havacılık ve nükleer enerji.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.