Motorinden sonra benzine de zam yolda

Motorin fiyatlarına 13 Eylül gece yarısı zam geldi. Yapılan zam sonda İstanbul'da motorin fiyatları 40 lirayı buldu. Benzine ise 14 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam bekleniyor.

GİRİŞ 13.09.2023 10:25 GÜNCELLEME 13.09.2023 10:25
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın vurduğu akaryakıt sektöründe fiyatlar bir iniyor, bir çıkıyor.

Brent petroldeki hareketlilik de ücretleri direkt olarak etkiliyor.

Petrol fiyatları yükselişini hızlandırırken akaryakıt fiyatlarına da zamlar gelmeye devam ediyor.

Vatandaşlar Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarını anlık takip ediyor.

PETROL 92 DOLARI AŞTI

Dün 92,40 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 92,06 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.14 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,17 artışla 92,22 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 89,05 dolardan alıcı buldu.

MOTORİNİN ARDINDAN BİR ZAM DA BENZİNE

Motorin fiyatlarına 2 lira 3 kuruşluk zam gelirken, fiyat değişikliği pompa fiyatlarına yansıdı. Yapılan zamla birlikte İstanbul'da motorin fiyatları 40 lirayı buldu.

Benzine ise 14 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 40,03 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 36,87 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 152
  • Ahmet tek 7 ay önce Şikayet Et
    dahalık sorun yok .halen yollar arabadan geçilmiyor ve insanlar kızmaya devam ediyorlar. zam geldi diye ne zaman gülmeye baslarız o zaman sıkıntı var demektir..
    Cevapla
  • Casper 7 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede sadece arabasi olan yaşamıyor...Tarladan gelen domates essek sırtında gelmiyor markete...bindiğimiz toplu tasimalar su yakmıyor.. akaryakıta zam lojistiğe zam demek..lojistige zam ineden ipliğe herseye maliyet demek çaktın köfteyi.. Hala akaryakıta zammı arabasi olan düşünsün zihniyetindesin gülelim mi ağlayalım mı...oy kullanma mumkunse
    Cevapla
  • Emre 7 ay önce Şikayet Et
    Oğlum artan bir şeyler yok ilkokul mezunu olma cahilikten gelir herşey rusya savaş nedeniyle piyasadan 30 dolar asagi veriyor suanda 90 dolarsa 70 dolara aliyor bizede 90 dolardan hesap görüyor nadem biz onlemimizi alirdik pandemi doneminde 20 dolara düştü ozaman niye 2 tl vermedin de 7.5 tl satin simdi bu millet nasil dolari aldiysa bu isede cozum bulacaktir
    Cevapla
  • Mezar 7 ay önce Şikayet Et
    Eyvallah devlet baba
    Cevapla
  • Bir garip 7 ay önce Şikayet Et
    Yarın da LPG ye gelir sıraya bindi zaten.
    Cevapla
  • ByBilen 7 ay önce Şikayet Et
    Bazı inatlaşmaların faturası bu olsa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle