Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2. pisti hazır

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesini ikiye katlayacak 2. pist için son hazırlıklar tamamlanırken, pistin yapımında sona yaklaşıldı. Pist havadan görüntülendi.

GİRİŞ 12.09.2023 11:03 GÜNCELLEME 12.09.2023 11:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesini ikiye katlayacak 2. pist için son hazırlıklar tamamlanırken, yolcu kapasitesini 30 milyondan 70 milyona çıkartması planlanan yeni pistin yapımında sona yaklaşıldı. Yapımına 2014'te başlanan 2. pistin uzunluğu ise 3 bin 500 metre olarak planlandı.

İkinci pist ile birlikte havalimanına yeni bir terminalin de kazandırılması planlanırken, bakım tesislerinin hizasına yapılacak bu terminal ile yolcu akışının hızlandırılması ön görülüyor. Yeni pistin devreye girmesi ile birlikte eski pistin yaklaşık 6 ay sürecek bir bakıma alınması planlanırken, 2024’ün başından itibaren iki pistli operasyonun başlaması ön görülüyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilmesi planlanan bu projeler sonrasında ise paralel yaklaşma ve kalkış sayesinde hızlı bir akışın sağlanması bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • ismail. 7 ay önce Şikayet Et
    Çünkü onlar chp lidir.
    Cevapla
  • Tevfik 7 ay önce Şikayet Et
    KK Demişti ya uçak inmeyen yere h. alanı yaptılar diye. İkinci pist yapılıyor duydunmu KK belki utanırsın diye düşündüm. Bence sürekli yalan söyleyenler utanma hissi nedir bilmezler.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    çok kalındı uçaklar havada dolanıyor bitsin biran önce hayırlı olsun
    Cevapla
  • Mevlüt Aykılıç 7 ay önce Şikayet Et
    Tünellerin neden yapıldığını İSTEMEZUKCÜ takımı anlamış olabilir mi? Acaba
    Cevapla
  • Misafirr 7 ay önce Şikayet Et
    Fotoğraftan betonun c kaç olduğunu da söyle bari.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle