Rize'de hamsi bolluğu fiyatları düşürdü

Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında yer alan hamsinin fiyatı, 100 liradan 50 liraya kadar düştü.

GİRİŞ 10.09.2023 17:05 GÜNCELLEME 10.09.2023 17:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül'de sona erdi.

Balıkçılar da 'Vira bismillah' diyerek, ağlarını denizle buluşturdu. Sezon açılışını yapan balıkçıların ağlarına istavrit, mezgit ve az miktarda sargan takılırken, Karadeniz'de avlanan balıkçılar, yılın ilk hamsilerini de yakaladı.

Kilosu geçen hafta 100 liradan satılan hamsi ve istavritin fiyatı da düştü. İstavritin fiyatı 50 liraya kadar gerilerken, hamsinin fiyatı 50 ile 70 lira arasında tezgahlarda yerini aldı.

"Deniz suyunun biraz soğuması lazım"

Balıkçı Yaşar Karasüleyman, deniz suyunun biraz soğuması gerektiğini belirterek, "Balık nefes alıyor. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Bu hamsi nefes alıyor. Daha canını vermedi öyle taze. Yerli hamsi, Araklı Limanı'ndan çıktı. Mükemmel bir hamsi, bundan bugün herkes yiyecek. Böyle bir hamsi ilk defa görüyorum. Bu sene hamsi 20 liraya kadar düşecek. Bu hamsi bol, kilosunu 20 liradan satacağız" dedi.

"Bu kadar iyi hamsi görmedim" 

Balık almak için gelen Musa Ökten, "Tezgahlarda bu sene biraz bolluk var gibi. Fiyatlarda uygun. Bu sene hamsiden beklentimiz fazla. Hamsi fazla olacak diye düşünüyoruz. En çok sevdiğimiz tür hamsi. Hamsi ilgimizi çekiyor` diye konuştu.
Murat Temiz de 'Kış aylarında bu kadar iyi hamsi görmedim. Böyle giderse kışın daha iyi olabilir. Arkadaşlarla biraz konuştuğumuzda palamudun bu sene olmadığını, hamsinin çok olacağını söylediler. Evde palamut ve hamsi yiyoruz. O gün hangisi taze ise onu tüketiyoruz"
dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • abdulkadir 7 ay önce Şikayet Et
    Karamanda 100₺ adamlar 20₺ nakliye 10₺ indirme 20₺ da kar koyuyor herhalde
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 7 ay önce Şikayet Et
    helal sana Rize mavi vatan enflasyonu düşürür formülünü uyguluyorsum....
    Cevapla
  • C.Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Kafası koparıldımı Kibrit Çöpü kadar Hamsi..... Bol olsa ne olur?.
    Cevapla
  • Hesab var. 7 ay önce Şikayet Et
    Geçen senenin çürük hamsilerini koymuşlar tezgaha haram olsun 2 kilo aldım boşa gitti Allahtan korkmaz kuldan utanmazlar.
    Cevapla
  • tepki 7 ay önce Şikayet Et
    hamsi baliklarin yuz karasini onu diger baliklar yer buyur en hamsi yersen diger balik ne yiyecek biz onu balik tutmak icin yem yapariz avrupa diger baliklari yakalamak icin
    Cevapla