OVP’de açıklandı! Evi olmayana kampanya yolda

Türkiye ekonomisinin üç yıllık hedef ve politikalarının yer aldığı Orta Vadeli Program’da (OVP) konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar da yer aldı.

GİRİŞ 10.09.2023 13:05 GÜNCELLEME 10.09.2023 13:14
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Üretimdeki düşüşle bozulan 'arz-talep dengesi', hızla atan fiyatlar ve yüksek faiz oranları nedeniyle ortaya çıkan 'konuta erişememe sorunu' ile 'afete dayanıklı konut inşası' başlıkları programda yerini aldı.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR KONUTA ERİŞECEK

Programda; kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzının hızla artırılacağı ve depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceği belirtilirken, "Dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânı artırılacak" denildi.

Kredi kullanım şartı içinse şu bilgilere yer verildi: "Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek."

DEPREM BÖLGESİ ÖNCELİKLİ

6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde depremin hasarlarının telafisine yönelik projelere öncelik verileceği belirtilirken, "Afet Konut üretiminde hak sahipliği süreçleri iyileştirilecek, maliyet etkin afet konut üretimi sağlanacak ve geri ödeme sistemleri gözden geçirilecek" ifadelerine yer verildi.

AFETLERE DAYANIKLI OLACAK

Kentsel Dönüşüm faaliyetlerinin hızlandırılması, şehirlerin afetlere dayanıklı ve daha sağlıklı hale getirilmesini desteklemek amacıyla rezerv alan ilan edilen Hazine taşınmazlarının uygulayıcı kuruluşlara devrinin sağlanacağı ifade edilirken şu bilgilere yer verildi:

"Mekânsal planların yapımında ve uygulanmasında çoklu Afet tehlikelerine karşı dirençliliğin sağlanmasına yönelik kriter ve önlemlere ilişkin mevzuatta düzenleme yapılacak. Marmara Bölgesi başta olmak üzere afet riski yüksek bölgelerdeki yoğunluğun azaltılması amacıyla bölge dışında yeni endüstriyel gelişim alanları ve lojistik hatları oluşturulacak.

Tüm illerde mikro ölçekte afet risk analizleri yapılarak afete duyarlı yerleşim yeri tercihlerine yönelik farkındalık artırılacak."

KAYNAK: SABAH
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Mehmed 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın ordinaryüs yetkililer, cahil bir insan olarak bir tavsiyede bulunayım, evi olmayan vatandaşa faizsiz para verin, bunu da bir değere bağlayın, mesela 100 taksit atıyorum öğretmen maaşının 3 te 1 i kadar ödeyecek, maaşa zam oranında ödemeye de zam getir zaten sıkıntı kalmaz. Bankalar da havada kapar. Bbaşka türlü olmazzzz olsa da millet kaybeder
    Cevapla
  • Deniz Sümbül 7 ay önce Şikayet Et
    Çarpık kentleşme,düzensiz büyüme yaşadığımız yerleri bitirdi.Arsa sahibini ve onun üzerinden rant elde edenleri engelleyin ,YAŞANABİLİR ALANLAR OLUŞTURUN.İnsanın en doğal ihtiyacı olan BARINMA İHTİYACI üzerinden çıkar elde etmek isteyenleri başta belediyeleri ENGELEYİN.Barınmayı RANT kapısı olamaktan çıkarın.BAKIN ÇIKMAZA GİRİYORUZ YAŞANABİLİR ALAN KALMIYOR. NEFES ALAMIYOR
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    İstanbul da deprem olursa ki beklenen birşey Allah uzak etsin , o zaman gorucez 99 depreminden beri tedbir alınmamanin etkilerini
    Cevapla
  • feraset 7 ay önce Şikayet Et
    İlk arsam projrsi ne oldu. Hiç ses yok
    Cevapla
  • Yasar 7 ay önce Şikayet Et
    Deprem erteletti.
    Cevapla
  • realist vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    onlarca yüzlerce evi olanlar emlakcılarla anlaşmalı döğüş yapıp birbirine suç atarak hükümete kafa tutup hemen evinin fiyatını artıracaktır hemde yüzde yüzlerden daha fazla buna kim dur diyecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle