Yoğurt şirketinin ilanı ülkeyi yerinden oynattı! Tam 7 milyon lira maaş verecek...

ABD'li dünyaca ünlü yoğurt şirketi Chobani'nin kurucu sahibi Hamdi Ulukaya, şirketi adına verdiği ilan ülkede büyük ses getirdi. Ulukaya, istediği işi yapana 7 milyon liradan fazla maaş vereceğini açıkladı.

Yoğurt şirketinin ilanı ülkeyi yerinden oynattı! Tam 7 milyon lira maaş verecek...
Yoğurt şirketinin ilanı ülkeyi yerinden oynattı! Tam 7 milyon lira maaş verecek...
GİRİŞ 09.09.2023 22:57 GÜNCELLEME 10.09.2023 00:15
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD'li yoğurt şirketi Chobani'nin, kurucusu Hamdi Ulukaya için verdiği ilan sosyal medyada gündem oldu. Ulukaya için yazı yazacak, konuşma metinleri hazırlayacak ve blog için içerik üretecek bir "hayalet yazar" aradığını açıkladı. Şirketin verdiği iş ilanı ülkeyi amiyane tabirle yerinden oynattı. İş ilanına çok sayıda başvuru yapıldı.

İLANI YOĞURT ŞİRKETİNİN KURUCU SAHİBİ TÜRK İSİM AÇTI

Chobani, 17 Ağustos'ta web sitesi ve LinkedIn'de bir iş ilanı yayınlayarak, CEO'su Hamdi Ulukaya adına yazarlık yapacak kişiye yıllık 185 bin 600 ila 278 bin 400 dolar arasında maaş (bonuslar hariç) ödeyeceğini duyurdu.

Yoğurt şirketinin ilanı ülkeyi yerinden oynattı! Tam 7 milyon lira maaş verecek...

MAAŞI DUYANLAR ŞAŞKINLIK GEÇİRDİ

New York işverenlerinin iş ilanlarında maaş aralıkları paylaşmaları zorunlu. İlanı gören sosyal medya kullanıcıları verilen maaş karşısında şaşkınlık yaşarken, "bu saatten sonra işimi değiştirip, yoğurt konusunda yazılar yazabilirim" dedi. Kimi kullanıcıları ise piyasa ortalamasının dört katı maaş verilmesini abartılı buldu.

ŞİRKETİN BAŞVURANLARIN ARASINDAN KİMİ İŞE ALDIĞI BİLİNMİYOR

"Hayalet yazarlar" ülkede 39 bin 956 ila 63 bin 626 dolar arasında kazanıyor. Şirket, "olağanüstü yazma ve hikaye anlatma becerilerine" ve 15 yıllık iş deneyimine sahip birini arıyordu. Ve iş ilanı şu anda "Üzgünüz, bu pozisyon dolduruldu" notunu içerse de, 600'den fazla kişi iş için LinkedIn aracılığıyla başvurmuştu. Şirkete doğrudan kaç kişinin başvurduğu bilinmiyor. Şirket kimi işe aldığını da açıklamadı.

Yoğurt şirketinin ilanı ülkeyi yerinden oynattı! Tam 7 milyon lira maaş verecek...

DÜNYACA ÜNLÜ YOĞURT ŞİRKETİ HALKA ARZI ERTELEDİ

Chobani tarafından reklamı yapılan diğer roller arasında ulusal hesap yöneticisi (163.200 dolara kadar tazminat) ve otomasyon kontrol mühendisi (127.200 dolara kadar) yer alıyor. Sözcü'de yer alan habere göre 2022 yılında Chobani, ABD yoğurt pazarında yüzde 20'nin üzerinde bir paya sahipti ve satışları 2 milyar doları aştı. Ancak şirket, olumsuz piyasa koşulları nedeniyle halka arz planlarını erteleme kararı aldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • katibb 7 ay önce Şikayet Et
    Güzel reklam yapmış ermeni. O pozisyona işçi alımı bile yapılmamıştır..
    Cevapla
  • Fatih 7 ay önce Şikayet Et
    Son zamanlarda sanat ve iş dünyasında gerek gayrimenkul alma, gerekse vatandaşlık alma, yunan sevicilik o kadar fazla ki abd de yaşayan birisinin bırak yunan yoğurdu yazmasına Türkiye ye hakaret etse şaşırmam artık.. güzel ülkemde çok fazla hain var..
    Cevapla
  • Ahmet Kaya. 7 ay önce Şikayet Et
    Ben bir Türk asıllı Erzincan doğumlu vatandaşım Türkün düşmanı çok Yoğurt Türk malı koysa bu kadar ün salmazdı ayrıca kobani değilde çobanidir hani bizde yöresel yemekler varya siron ve borani bu yemekler Gürcistan da sironi,borani gibi Yunanlarda kebabı gibi ayrıca ırkçılık en kronik bir hastalıktır.
    Cevapla
  • VATAN66 7 ay önce Şikayet Et
    Kesin yunan Tohumudur yunan yoğurdu yazdığına göre ambalaj da !!!
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Hamdi Ulukaya, Lavriyon kampında eğitim almış galiba. Yoğurt markası Chobani, yani Kobani, yoğurda da Greek yoğurdu diyor.
    Cevapla
  • Nuri 7 ay önce Şikayet Et
    Kobani değil, Çobani. Kürt kardeşimiz Türk Yoğurdu yazsam satamam diye düşünmüş. Ancak şu an onu yazsa kimse takmaz, hatta iyi reklam olur hem kendi için hem memleket için. Olayın Kobani ile alakası yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle