Bakan Işıkhan'dan kısa çalışma ödeneği açıklaması! Eksik gün müjdesi verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yersiz yararlandığı tespit edilen 2 milyon çalışan için eksik bildirilen günleri tamamlama hakkı sağladıklarını açıkladı.

GİRİŞ 07.09.2023 20:24 GÜNCELLEME 08.09.2023 09:51
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Bakan Işıkhan, sosyal devlet bilinciyle, çalışan sigortalılarımızın yanında olduklarını belirterek sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Işıkhan'dan nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği açıklaması

'2 MİLYON ÇALIŞANIMIZ İÇİN EKSİK BİLDİRİLEN GÜNLERİNİ TAMAMLAMA HAKKI SAĞLADIK'

Açıklamada, "Bu kapsamda pandemi döneminde çalışma hayatını ve istihdamı korumak amacıyla oluşturulan kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yersiz yararlandığı tespit edilen yaklaşık 2 milyon çalışanımız için eksik bildirilen günlerini tamamlama hakkı sağladık" ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • C.M. 7 ay önce Şikayet Et
    Bütün her şeyiniz yalan dolan. Siz ki emeklisine Cumhuriyet tarihinin en büyük kazığını atan hükümetsiniz. Siz ki ANAP iktidarının Süper Emekli kazığını bile gölgede bıraktınız. Siz ki pişkinlikle destanlar yazıyorsunuz. Siz ki ilk seçimlerde milyonlarca mazlum emekliden tarihî bir tokat yiyeceksiniz. Allah'ın izniyle inşallah.
    Cevapla
  • Wolf 7 ay önce Şikayet Et
    Her seferinde o tokat nedense atılmıyor. İnan yine atılmaz
    Cevapla
  • Trr 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakann 4000 gün hiç oldu 5500 gün ile aynı olduk
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Emeklilik icin istenen şartlar belli fazlasini yaptiysan o seni ilgilendirir yani senin sorunun..devlet sana 10 bin gun yada 12 bin gun prim isterim mi dedi..sende 5 bin 6 bin günle emekli olaydin
    Cevapla
  • EYT liii 7 ay önce Şikayet Et
    SGK müdürlüklerindeki bu ay git gelecek ay gel denmesinden bıktık. Bir türlü EYT dosyaları sonuçlanmıyor. 7. aya girdik bu nedir kardeşim. Hangi çağda yaşıyoruz? Hiç mi Allah korkusu, vicdan kalmamış insanlar bu kadar da mağdur edilmez. İşini hakkıyla yapmayan tepeden tırnağa her kim varsa hakkımı helal etmiyorum. Hakkın huzurunda hakkımı isteyeceğim bunuda burada 85 milyon şahit olsun
    Cevapla
  • zafer 7 ay önce Şikayet Et
    Oldu işverenlerde ödemek için sırada bekliyordu zaten, pandemi zamanı hem çalıştırmaya devam edip hem işçilerin maaşını devlete ödetenlerin şimdi primleri yatıracağını mı sanıyorsunuz?
    Cevapla
  • Reisx 7 ay önce Şikayet Et
    Sn. Bakan Zerre kadar Allah korkusu varsa bir hemşeriniz olarak aylardır SGK müdürlüklerinde bekleyen ve bir türlü sonuçlanmayan EYT dosyalarının neden sonuçlanmadığını açıklayın ama sakın bana iş yükü yoğunluğu yazışmalar demeyin. 7. aya girdik. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz ve 2. yüzyıl teknoloji çağındayız. Kızılelma, Kaan, Gökbey ve uydular yapabilen bir ülkeyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle