Türkiye ile Afrika ülkesi arasında dev anlaşma! İmzalar atıldı

Türkiye ile Mozambik arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması imzalandı.

GİRİŞ 08.09.2023 02:37 GÜNCELLEME 08.09.2023 18:04
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Mozambik arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması imzalandı. 3-9 Eylül tarihleri arasında bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere Türkiye’de bulunan Mozambik heyeti, Savunma Sanayii Başkanlığını ziyaret etti.

MOZAMBİK İLE SAVUNMA SANAYİİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Heyetler arasında yapılan ikili görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Mozambik Savunma Bakanı Cristvo Artur Chume “Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması” imzaladı. Anlaşma, iki ülke arasında savunma sanayii alanında gerçekleştirilecek karşılıklı işbirliği faaliyetlerinin esaslarını kapsıyor.

ANLAŞMAYI BAŞKAN GÖRGÜN DUYURDU

Heyetler arası görüşmelerde, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk Savunma Sanayi’nde kat edilen mesafenin Türkiye’nin bağımsız dış politikasında oynadığı rolden bahsederek, Türkiye'nin dost ve kardeş ülkelerle savunma sanayi alanındaki çözüm ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Görgün paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Savunma sektörümüzün bayrağını Afrika’da dalgalandırmaya kararlıyız!

Mozambik Savunma Bakanı Sayın Cristóvão Artur Chume ve beraberindeki heyetle Başkanlığımızda bir araya gelerek Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması için imzalarımızı attık.

Mozambik Savunma Bakanı Cristvo Artur Chume ise Türk savunma sanayiinin ulaştığı seviyeden etkilendiklerini, Türkiye’yi Mozambik’in stratejik bir ortağı olarak görmeyi arzuladıklarını ifade etti. Mozambik Savunma Bakanı ve beraberindeki heyet önde gelen savunma sanayii firmalarını da ziyaret ederek, ürünleri yerinde inceledi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Ramazan 7 ay önce Şikayet Et
    Sadece vatandaslari icin deyil tum dunya icin adaleti savunan bir devlet var dunyada Turkiye Cumhuriyeti. Daha baslangicin basindayiz.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 7 ay önce Şikayet Et
    Afrika ülkeleri artık sömürücülere karşı dimdik olacak
    Cevapla
  • toto 7 ay önce Şikayet Et
    rusya ve çin daha az satar
    Cevapla
  • Mert 7 ay önce Şikayet Et
    Gideceği bir yer yok Mozambik Kenya Zimbabwe ve Güney Amerika ülkeleri, hangi likte isen orda koşarsın artık ab ABD konuşmaya tezül etmiyorlar
    Cevapla
  • Bulent 7 ay önce Şikayet Et
    Paranin ligimi olur abuk subuk bos bos konusma.Kemal kafali
    Cevapla
  • @Çin propagandası 7 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan boş yapma senin dünydan haberin yok yada çin propaganda ile beynin yıkanmış yada çin propagada dezenformasyon temsilcisi gibi bir ayaksın! Google: ""Prosper africa: increasing trade and investments between U S. and african countries"" ara
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    bu memleketin aslileri de sizin gibileri gale almıyor gali.zira bunu yapalı ülke yol almaya başladı izlemede kalın heykel kafalı zihniyet
    Cevapla
  • Ceko 7 ay önce Şikayet Et
    Bi bitmediniz ki pontuscular
    Cevapla
  • hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Boş yapma bilader.
    Cevapla
  • Bünyamin 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim düsturumuz kazan kazan.O çok beğendiğin abd ve ab ise bildiğin sömürgeci vahşi hayvanlardan daha fazla kan emici insanlıktan nasibini almamış şeytanın uşakları. Sen onları modern üst lig falan zannediyorsan git onlarla oyna.Biz yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.Yeterki insanlığınî kaybetmemiş olsun.Varsın biz alt liglerde oynayalım ama kimse arkamızdan sömürgeci diyemez.Anladın?
    Cevapla
  • MaKuS 7 ay önce Şikayet Et
    Afrika , Afrikalı iyiye hasret biz Allâh'a (cc) hasret oldukça , daha çok anlamalar , iş birlikleri olur .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle