Moody's'ten flaş Türkiye açıklaması geldi

Son dakika haberi... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin ekonomi politikasındaki değişimin kredi notu için net şekilde olumlu olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 07.09.2023 18:09 GÜNCELLEME 08.09.2023 10:06
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Londra merkezli haber ajansı Reuters'ten gelen son dakika haberine göre, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Moody's, Türkiye'nin ekonomi politikası bakımından seçim sonrasındaki değişimin kredi notu için net şekilde olumlu olduğunu vurguladı.

"SEÇİMDEN BU YANA GÖRDÜĞÜMÜZ HAMLELER CESARET VERİCİ"

Moody's analisti Dietmar Hornung, "Bu değişim açıkça kredi açısından olumlu. Ancak hala önemli belirsizlikler var" yorumunu yaptı.

"Seçimden bu yana gördüğümüz hamleler cesaret verici ancak önümüzdeki zorluklar karmaşık" diyen Hornung, bu yıl yüzde 65'e yükselmesi beklenen enflasyonu düşürmenin ve diğer "birikmiş dengesizlikleri" gidermenin zorlu bir görev olduğunu vurguladı.

"Not görünümümüz durağan, aşağı yönlü önemli bir risk görmüyoruz, ancak değişikliklerin olumlu etkilerini görmek zaman alacak" diyen Hornung, olumlu bir görünüme geçiş ya da tam bir not artırımı gibi herhangi bir not hamlesinin olası zamanlaması hakkında ise, "Bu bir koşu değil, bir maraton. Daha ortodoks bir politika geçmişine ve birikmiş dengesizliklerin azaltılmasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

MOODYS'İN TÜRKİYE İÇİN KREDİ NOTU B3 VE GÖRÜNÜM "DURAĞAN"

Moody's Türkiye'nin kredi notunu Aralık ayına kadar notunu resmi olarak gözden geçirmeyecek, ancak Fitch, Cuma günü notunu gözden geçirecek ve ardından S&P Global ayın ilerleyen günlerinde notunu gözden geçirecek.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Aydın 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ekonomi modeli ne oldu arkadaşlar bir cevap verin bu millete yazık oldu sonuç fakirlik hadi alın ev alın araba eey millet kendine ne yapıyorsun
    Cevapla
  • Zenci 7 ay önce Şikayet Et
    Ya arkadaşlar daha düne kadar bu uluslararası derecelendirme kuruluşlarına küfürler ediyordunuz. Şimdi ne oldu da muteber oldu sizin için?
    Cevapla
  • Emeklilerden 7 ay önce Şikayet Et
    Emekli maașımı kușa çevirenleri Allah bildiği gibi yapsın Allahın indimde șikayetciyim bunlardan.
    Cevapla
  • beter 7 ay önce Şikayet Et
    beter olun devletin kamburları
    Cevapla
  • İso 7 ay önce Şikayet Et
    Yeterki faiz yükselsin nasıl seviniyorlar faiz kimin işine yararsa o senin sırtını sıvazlar
    Cevapla
  • Bünyamin 7 ay önce Şikayet Et
    İyi oluyor.haksiz kazanç sagalayanda bizim insanımız devleti sömürende bizim insanımız koyun gibi düşünmeden bir kez olsun sesini çıkarmayan o garibanlarda bizim insanımız.sızlanmaya gerek yok bu ateşe hepimiz su taşıdık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle