İşte Türkiye'nin en çok para kazandıran mesleği

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'nin en yüksek gelir sağlayan meslek grupları arasında yer alan Uçak Mühendisliği alanları, büyük bir talep görüyor.

GİRİŞ 07.09.2023 13:59 GÜNCELLEME 07.09.2023 17:19
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), bu meslek gruplarına nitelikli ve pratik eğitim sunarak alanda yetişmiş profesyonellerin istihdam edilmesine katkı sağlıyor.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin en yüksek gelir sağlayan ilk 5 meslek grubu şunlardan oluşuyor:

Pilotaj, Uçak Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Havacılık Elektrik Elektroniği ve Uçak Bakım Onarım bölümleri. Bu bağlamda, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bulunan Uçak Mühendisliği Bölümü de büyük bir ilgi görüyor. Üniversite, Türkiye'deki Uçak Mühendisliği bölümleri arasında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile en yüksek puan alan 5. sırada yer alıyor ve öğrencilere nitelikli eğitim vermek amacıyla kampüs içinde 5 farklı laboratuvar sunuyor.

SBTÜ Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Deniz Başdemir, TÜİK'in 2022 yılı yükseköğretim istihdam göstergelerine atıfta bulunarak, lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranının yüzde 71.7 olduğunu ve en yüksek gelire sahip bölümlerin pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik elektroniği ve uçak bakım onarımı olduğunu belirtti. Ayrıca, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin geleceğin havacılık ve savunma sanayi mühendislerini yetiştirmek için uygun bir yer olduğunu vurguladı.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise, Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği olmak üzere 2 fakülte bulunduğunu ve bu alanlarda öğrencilere nitelikli eğitim sağlamak için laboratuvarlar kurduklarını açıkladı. Bu laboratuvarlar arasında aerodinamik testlerin yapıldığı bir rüzgâr tüneli, itki alanındaki derslerin uygulamalarının gerçekleştirildiği bir jet motoru ve uçuş dinamiği kontrolünün sağlandığı bir kontrol laboratuvarı gibi öğrencilere pratik deneyimler sunan donanımlar bulunuyor. Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin eğitimde kaliteli ve uygulamalı bir yaklaşım benimseyerek öğrencilere büyük fırsatlar sunduğunu belirtti.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • HD tasarım 7 ay önce Şikayet Et
    Siyasetci olacaksın geri kalanı boş
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ya Bu ülkede ne mühendisi olursan ol Elinde sonunda çocuk polis olur
    Cevapla
  • B1 C/S 7 ay önce Şikayet Et
    Uçak bakım gövde motor mezunu ve bu alanda çalişan biri olarak tek bişey demek istiyorum aşağidaki yorumlar ototamirciliği vs yazılan şeyler komik geliyorsa size gelemesin kim yazmışsa tebrik ediyorm ayrica TUIK’e göre 6 aylık enflasyon 19.7 :) gerisini varin siz düşünün
    Cevapla
  • Medeni 7 ay önce Şikayet Et
    En iyi kazanç en sevdiği işi yapmaktır
    Cevapla
  • Medeni 7 ay önce Şikayet Et
    En iyi kazanç en sevdiği işi yapmaktır
    Cevapla
  • Divane Yolcu 7 ay önce Şikayet Et
    İş yapmayı sevmiyoruz dostum ne olacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle